Numărul înșelătoriilor de pe Instagram a crescut cu 50% în perioada pandemiei

Scris de | 2 februarie, 2021
Numărul înșelătoriilor de pe Instagram a crescut cu 50% în perioada pandemiei
foto via @indianexpress.com

Pandemia a schimbat modul în care ne trăim viața. Ne-a forțat pe mulți dintre noi să rămânem acasă pentru muncă sau studiu, ne-a schimbat obiceiurile de a face cumpărături, am început să ne îndreptăm mai mult către cumpărăturile online chiar și pentru produsele de uz casnic și alimente, iar timpul in care stăm conectați la telefoane a crescut, de asemenea, pe măsură ce căutam noi locuri de divertisment.

Atât de mult încât se pare că numărul înșelătoriilor pe platformele de socializare, precum Instagram, a înregistrat o creștere cu peste 50%. Acest lucru este potrivit cifrelor de la Action Fraud, centrul național de raportare a poliției din Marea Britanie pentru fraudă cibernetică. Un raport de la BBC detaliază o poveste despre cum un bărbat a pierdut 17.000 de lire sterline după ce a fost păcălit de cineva care îl urmărea pe Instagram.

Potrivit contabilului de 24 de ani, Jonathan Reuben, el a fost convins să se înscrie la un program de investiții după ce a urmărit pe cineva de pe Instagram care a postat în mod constant fotografii ale unui Maserati din aur roz. Reuben a realizat inițial profituri din investiția sa, ceea ce l-a determinat să aducă mai mulți bani și, în cele din urmă, a pierdut 17.000 de lire sterline.

Jack Moore, specialist în securitate cibernetică, a declarat pentru BBC: „Oamenii sunt absorbiți, cred și își doresc acel stil de viață, mai ales în zilele noastre, cu tineri care se luptă să obțină locuri de muncă. Cu siguranță vedeți mai mulți oameni care caută moduri diferite și ușoare de a câștiga mai mulți bani. ”

Etichete: , , ,

Sursa: Instagram Scams Have Risen More Than 50% Since The Pandemic