Sony a livrat 4,5 milioane de unități PlayStation 5 în întreaga lume în 2020

Scris de | 3 februarie, 2021
Sony a livrat 4,5 milioane de unități PlayStation 5 în întreaga lume în 2020
foto via @retaildesignblog.net

Pandemia a fost factorul care ne-a oferit un moment de respiro de la stres și agitație, astfel majoritatea acțiunilor s-au petrecut în casă, iar oamenii au căutat constant variante de divertisment. Sony a livrat 4,5 milioane de unități PlayStation 5 în întreaga lume în 2020, așa cum a dezvăluit cel mai recent raport al veniturilor companiei. Numărul evidențiază capacitatea actuală a Sony de a produce în masă consola, care a fost extrem de dificil de cumpărat de la lansarea sa din noiembrie.

Cererea pentru PlayStation 4 a scăzut dramatic, cu 1,4 milioane de unități livrate în trimestrul octombrie-decembrie – o scădere de 77% față de anul precedent. De fapt, Sony a reușit să vândă mai puține PS4 în trimestrul de vacanță.

În general, activitatea de jocuri a companiei Sony a evoluat mult mai bine decât în ​​urmă cu un an, analistul Daniel Ahmad observând că a fost de fapt cel mai bun trimestru din istoria PlayStation. Veniturile au crescut cu 40% până la 8,4 miliarde de dolari, parțial determinate de vânzările PS5. Profitul operațional a crescut cu 50%, până la 763,3 milioane de dolari, datorită vânzărilor mai mari de jocuri, a abonamentelor PlayStation Plus și a marjelor mai bune pe hardware-ul PS4.

Cu toate acestea, cheltuielile legate de lansarea PS5 compensează unele dintre câștigurile Sony și confirmă, de asemenea, că hardware-ul PS5 în sine este vândut cu mai puțin decât costurile de realizare. Lansarea consolei pare să fie comparabilă ca dimensiune cu PS4; PS4 a livrat, de asemenea, 4,5 milioane de unități în trimestrul său de lansare.

Microsoft nu a publicat cifrele specifice de vânzări pentru Xbox Series X sau Series S cu raportul său de venituri, dar compania a spus că veniturile din hardware-ul Xbox au crescut cu 86% de la an la an.

Etichete: , ,

Sursa: Sony sold 4.5 million PlayStation 5 consoles last year