EXCLUSIV: VIVO va intra oficial pe piata de smartphone-uri din Romania [UPDATE]

Scris de | 4 februarie, 2021
EXCLUSIV: VIVO va intra oficial pe piata de smartphone-uri din Romania [UPDATE]

Conform unor surse din piață, un nou brand de smartphone-uri va intra pe piața din România începând cu acest trimestru. Vivo, o companie cunoscută mai degrabă în Asia și parte a BBK Group (din care mai fac parte Oneplus, OPPO și Realme) va anunța curând lansarea oficială pe piața din România.

VIVO are sediul central în China și o rețea de 9 centre de cercetare, inclusiv în India, Japonia și America și conform site-ului oficial “se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, inclusiv 5G, inteligență artificială, design, fotgrafie și alte tehnologii emergente”.  La nivel global, VIVO este cel de-al cincilea mare jucător de pe piața de smartphone-uri, în spatele unor branduri precum Samsung, Apple, Huawei și Xiaomi.

Este o mișcare așteptată de piață, întrucât celelalte companii din grupul BBK sunt deja prezente pe piața locală, iar în 2018 a fost încheiat un acord între VIVO și Qualcomm în valoare de 4 miliarde de dolari care avea ca scop expansiunea brandului în Europa și Africa. Mai recent, în octombrie 2020, compania a anunțat expansiunea europeană și a intrat în 6 țări, Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania, Franța și Italia.

Conform Counterpoint, in Q3 din 2020, VIVO se afla pe piața din China pe locul 2 în ceea ce privește numărul de unități vândute.

Ne așteptăm ca primele smartphone-uri care vor fi vândute local sub umbrela VIVO să fie modele care au intrat și pe celelalte piețe europene: Vivo X51 5G, Vivo Y70, Vivo Y20i și Vivo Y11s.

Vivo X51 5G este vârful de gamă al producătorului, un smartphone echipat cu un processor Snapdragon 765G,  8 GB de memorie RAM și memorie internă de 256 GB, display de 6.6 inci cu refresh rate la 90 Hz, ansamblu de camere format dintr-un senzor de 48 de megapixeli cu f/1.6, cameră periscopică de 8 megapixeli cu f/3.4, cameră de 13 megapixeli și un modul ultrawide de 8 megapixeli cu f/2.2.

Vivo Y70 a fost lansat în octombrie 2020 și este un produs midrange ce vine echipat cu un procesor Qualcomm 665, CPU Octa-core (4×2.0 GHz Kryo 260 Gold și 4x 1.8 GHz Kryo 260 Silver), 8 sau 12 GB de memorie RAM și un ansamblu de 3 camere pe spate format dintr-un senzor de 48 de megapixeli (f/1.8,25, mm, PDAF), camera macro de 2 MP (f/2.4), cameră de adâncime de 2 MP (f/2.4) și o cameră selfie de 16 MP cu diafragmă f/2.0.

Vivo Y20i este un model entry-level echipat cu Snapdragon 460, CPU Adreno 610, 4 GB memorie RAM și 64 GB memorie internă.

Update: Oficialii companiei precizează că nu sunt parte din BBK Group

Într-un email drept răspuns la articolul în curs, oficialii companiei precizează că vivo nu este parte din grupul BBK:

„vivo este o companie independentă și nu aparține niciunei societăți-mamă. Investim în propriile noastre resurse de R&D și de dezvoltare a produselor și nu împărțim zona de dezvoltare software și hardware cu niciun alt brand. Avem o echipă de aproape 10.000 de oameni care lucrează în nouă centre de cercetare și dezvoltare din Asia și SUA și suntem foarte mândri de asta”.

Citește și: Unul din cele mai puternice branduri de smartphone-uri din lume, OPPO, vine in Romania. Interviu cu Shaohua Yang, General Manager Green Leaves Technical, Distribuitor OPPO Romania

Etichete: , , ,