Epopeea Huawei continuă. Compania nu are de gând să vândă afacerea cu smartphone-uri

Scris de | 11 februarie, 2021
Epopeea Huawei continuă. Compania nu are de gând să vândă afacerea cu smartphone-uri
foto via @comunic.ro

Cu ceva timp în urmă, s-a constatat că Huawei intenționa să-și vândă marca Mate și P de smartphone-uri emblematice unui consorțiu de investitori susținut de guvernul SUA. Huawei a negat vehement raportul și a spus că nu are astfel de planuri. CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a reafirmat același lucru într-un interviu cu South China Morning Post.

Schimbarea administrației din guvernul Statelor Unite pare să fi revigorat speranța Huawei de a-și salva afacerea cu smartphone-uri care se stinge încet. SUA reconsideră poziția Huawei în lista entităților, deși încă nu e nimic concret. Cu toate acestea, Zhengfei este un pic pesimist pe acest front și crede că ieșirea din lista entităților este „extrem de dificilă”. De asemenea, CEO-ul a aruncat unele laude modului Apple și a numit iPhone 12 cel mai bun smartphone din lume.

Chiar dacă Huawei reușește cumva să iasă din temuta listă de entități, condițiile pieței nu sunt ideale pentru revenirea unui smartphone. Producătorii de semiconductori precum TSMC și Samsung sunt plini de comenzi. Prin urmare, asigurarea unui aport constant de siliciu va fi o problemă. Huawei va trebui să se bazeze pe companii precum SMIC, (de asemenea, pe lista entităților) pentru cerințele lor de siliciu.

În plus, declarația atent concepută a lui Zhengfei spune că Huawei nu intenționează să își vândă afacerea cu smartphone-uri. Această afirmație este corectă din punct de vedere tehnic. Doar o parte din afacerea sa cu smartphone-uri se așteaptă la consecințe, nu totul. În plus, Huawei a negat și vânzarea Honor până la final, dar știm cu toții cum s-a încheiat.

Etichete: , , ,

Sursa: Huawei has no plans of selling its smartphone business: Ren Zhengfei