Facebook ar putea lansa un smartwatch. Ce va aduce acesta în plus față de cele existente pe piață

Scris de | 15 februarie, 2021
Facebook ar putea lansa un smartwatch. Ce va aduce acesta în plus față de cele existente pe piață

Facebook, gigantul rețelelor de socializare, lucrează la un ceas inteligent, cu accent pe funcțiile de sănătate și mesagerie, relatează sursele.

Smartwatch-ul Facebook va rula o versiune open-source a software-ului Android de la Google, dar compania își dezvoltă propriul sistem de operare pentru viitorul său hardware, care ar putea debuta cu smartwatch-ul de a doua generație care se așteaptă să ajungă în 2023.

Se așteaptă ca smartwatch-ul să aibă o strânsă legătură cu aplicațiile deținute de Facebook, cum ar fi Messenger, WhatsApp și Instagram, și va sprijini conectivitatea celulară, permițându-ți să interacționezi rapid cu mesajele fără a te baza pe un smartphone.

Raportul afirmă, de asemenea, că Facebook va permite conectarea cu hardware-ul și serviciile companiilor de sănătate și fitness, cum ar fi Peloton Interactive. Cu toate acestea, având în vedere reputația Facebook de a gestiona confidențialitatea utilizatorilor, rămâne de văzut dacă ceasul inteligent va primi un feedback pozitiv sau se va confrunta cu scepticism, mai ales că acum compania va avea acces la mai multe date de sănătate și fitness, care ar putea fi vândute la rândul lor.

Ceasul inteligent Facebook nu va apărea până în 2022, iar sursa susține că se așteaptă să fie vândută la la un preț apropiat de cel de producție, dar informațiile nu sunt oficiale, așa că nu știm cât de adevărate sunt.

Etichete: , ,