Samsung a fost cel mai mare brand de tablete din Europa, Orientul Mijlociu și Africa în trimestrul 4 2020

Scris de | 17 februarie, 2021
Samsung a fost cel mai mare brand de tablete din Europa, Orientul Mijlociu și Africa în trimestrul 4 2020
foto via @laptopmag.com

Samsung este singurul brand din lume care are o gamă de tablete Android convingătoare. Nu este de mirare că a fost al doilea cel mai mare brand de tablete la nivel global în trimestrul 4 2020 și pe întregul an 2020.

Conform celor mai recente date de la firma de cercetare de piață IDC, Samsung a fost cea mai mare companie de tablete din regiunea EMEA în trimestrul 4 2020, cu o cotă de piață de 28,1%. Firma sud-coreeană a livrat peste 4 milioane de tablete în trimestrul respectiv, prezentând o creștere de 26,4% de la an la an. În trimestrul IV 2019, compania a livrat 3,2 milioane de tablete. Apple, care este cel mai mare furnizor de tablete la nivel mondial, este al doilea în regiunea EMEA. Brandul bazat pe Cupertino a livrat 3,5 milioane de iPad-uri și a captat o cotă de piață de 24,6%, prezentând o creștere de 17,1% de la an la an.

Lenovo (18,3%), Huawei (7,7%) și Microsoft (3,2%) au fost următoarele cele mai bune branduri de tablete din regiune și au reușit să livreze aproximativ 2,6 milioane, 1,1 milioane și respectiv 0,4 milioane de tablete. Lenovo a prezentat cea mai semnificativă creștere (152,8%) după ce vânzările sale s-au triplat față de trimestrul IV 2019. Vânzările Huawei au scăzut cu 20,3% față de trimestrul IV 2019.

Samsung a avut o creștere puternică în regiunea EMEA datorită prezenței sale în proiectele de digitalizare școlară din Europa Centrală și de Est (CEE). Sectorul educației a crescut vânzările de tablete încă de când a început pandemia COVID-19 și învățarea la distanță. Guvernele din unele țări oferă tichete studenților pentru a subvenționa achiziționarea de dispozitive de învățare la distanță, cum ar fi laptopuri și tablete. O creștere bruscă a cererii de laptopuri a dus la o epuizare de stocuri, obligându-i pe consumatori să treacă la tablete.

Etichete: , , , ,

Sursa: Samsung was biggest tablet brand in Europe, Middle East, and Africa in Q4 2020