Apple va respinge aplicațiile cu prețuri ridicate „irațional”

Scris de | 23 februarie, 2021
Apple va respinge aplicațiile cu prețuri ridicate „irațional”
foto via @ubergizmo.com

IOS App Store este mai mult sau mai puțin o piață liberă. Dezvoltatorii sunt bineveniți să își prețuiască aplicațiile oricât doresc, deși, în cea mai mare parte, multe aplicații tind să aibă un preț aproximativ în același interval pentru a încerca să se mențină competitivi. Cu toate acestea, din când în când, întâlnești o aplicație la un preț mai mare decât celelalte.

Acum, potrivit unui raport de la 9to5Mac, se pare că Apple va reprima aplicațiile care au prețuri „irațional” ridicate. Acest lucru nu înseamnă că Apple dorește să controleze prețurile aplicațiilor, ci mai degrabă aceasta face parte din strategia Apple de a încerca să reducă cantitatea de aplicații înșelătoare care au apărut în App Store.

Aceste aplicații înșelătoare tind să se prezinte drept aplicații legitime, dar îi înșală pe utilizatori să plătească abonamente la prețuri ridicate. Într-un e-mail obținut de 9to5Mac, au văzut o scrisoare de respingere de la Apple către un dezvoltator, în care compania a respins aplicația, deoarece prețurile abonamentului în aplicație erau prea mari pentru ceea ce ofereau serviciile. Compania a mers chiar și până la numirea acestor prețuri drept „rip-off pentru clienți”.

Deși Apple are de mult timp astfel de reguli în vigoare bazate pe liniile directoare de revizuire a magazinului de aplicații, se pare că acum le aplică mai activ, dar în orice caz nu este neapărat un lucru rău.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Will Crack Down On Apps With ‘Irrationally’ High Prices