Lansările lunii martie în materie de smartphone-uri: de la OnePlus 9 la Huawei P50

Scris de | 2 martie, 2021
Lansările lunii martie în materie de smartphone-uri: de la OnePlus 9 la Huawei P50
Oppo Find X3 Pro, concept Evan Blass

Prima lună a primăverii este și una dintre cele mai aglomerate din an din punct de vedere al lansărilor de smartphone-uri. De la dispozitive flagship la midrange-uri, facem o scurtă trecere în revistă a fiecărui telefon pe care îl vom vedea în luna martie.

Redmi Note 10

Xiaomi va începe sezonul lansărilor de primăvară pe 4 martie, cu seria Redmi Note 10, al cărei principal punct de atracție îl va reprezenta prețul. Varianta Redmi Note 10 Pro este așteptată să se lanseze la 279 de dolari, cu o configurație de 6GB de RAM + 64GB memorie de stocare, însă vor exista și alte versiuni cu cifre mai bune, urcând la 8GB de RAM și 128GB memorie de stocare. Pe Redmi Note 10 Pro ne mai așteptăm să găsim și un procesor Snapdragon 732G, o cameră principală de 64MP și o baterie de peste 5000mAh.

OnePlus 9

Fără îndoială una dintre cele mai așteptate lansări ale primăverii este cea a seriei OnePlus 9, care ar putea avea loc foarte curând, pe 8 martie, dacă e să ne luăm după o postare a CEO-ului Pete Lau pe Twitter. Bineînțeles, vor exista mai multe telefoane în această serie, inclusiv un model Pro, așteptat să vină cu procesorul de top al Qualcomm, Snapdragon 888. Interesant este însă că zvonurile indică prezența unui telefon mai accesibil în această serie, numit OnePlus 9R, care nu va avea la bord un Snapdragon 888. În privința specificațiilor pentru celelalte două modele (OnePlus 9 și 9 Pro), nu vor lipsi ecranul cu rată de refresh de 120Hz, stocarea de tip UFS 3.1 și o memorie RAM începând de la 8GB.

Oppo Find X3 Pro

Sub sloganul “Awaken Colour”, Oppo pregătește pe 11 martie lansarea celui mai nou flagship al său: Find X3 Pro. De pe acesta nu va lipsi un Snapdragon 888, un ecran Super AMOLED de 6,7 inci cu rezoluție QHD+ și doi senzori realizați de Sony (IMX766), pentru lentila principală și cea ultrawide. Nici rata de refresh de 120Hz nu ar trebui să lipsească de pe Find X3 Pro, care ar urma să aibă și tehnologie de încărcare de 65W pe fir și 30W wireless.

Huawei P50

Următoarea serie flagship de la Huawei este așteptată spre sfârșitul lunii martie, probabil pe data de 26. Gama P50 va veni cel mai probabil cu marginile curbate deja binecunoscute pe care Huawei le aplică telefoanelor sale de top, un display de 6,6 inci pe versiunea Pro și o singură tăietură de tip punch-hole în centrul părții de sus a ecranului. Vor lipsi de pe el serviciile Google, un lucru de așteptat, însă procesorul va fi același excelent Kirin 9000, realizat pe 5nm.

Samsung Galaxy A52

Samsung pregătește în această lună un nou midrange, Galaxy A52, care ar urma să apară în două variante – 4G și 5G. Înăuntru, Galaxy A52 ar urma să vină cu un Snapdragon 750G (pentru modelul 5G), respectiv un Snapdragon 730G (modelul 4G). Alte specificații includ un ecran de 90Hz, o camera principală de 64MP și un ecran FHD+ de 6,5 inci, alături de o baterie considerabilă, de 4500mAh.

ROG Phone 5

ROG Phone 5 al celor de la Asus se alătură și el listei de dispozitive pe care le vom vedea în curând, anunțându-și sosirea pe data de 10 martie. Ca de obicei, ROG Phone 5 va avea cele mai bune specificații disponibile în piață la momentul lansării sale, inclusiv un procesor Snapdragon 888 și, conform ultimelor zvonuri, o capacitate impresionantă de 18GB de memorie RAM.

Realme 8

După ce în redacția Connect a ajuns Realme 7 Pro, Realme 8 se pregătește de lansare în această lună. Telefonul va fi prezentat întâi în India, iar specificațiile sale sunt, pentru moment, un mister, însă cunoaștem faptul că va avea o nouă cameră de 108MP, sub sloganul “Dare to Leap”.

Vivo X60

Seria Vivo X60 este așteptată și ea să apară în martie în afara Chinei. Formată din Vivo X60, Vivo X60 Pro și X60 Pro+, seria de flagship-uri ale producătorului chinez proaspăt sosit și în România va avea un Snapdragon 888 în interior pentru modelul de top, cu un sistem de patru camere (50MP pe cea principală) și încărcare rapidă pe 55W. Toată seria include ecrane AMOLED de 120Hz și baterii de peste 4000mAh.

 

Etichete: , , , , , , ,