Samsung anunță ISOCELL 2.0: o armă cheie pentru viitoarele camere de 100MP +

foto via @androidauthority.com

Senzorii camerei pentru smartphone-uri Samsung împachetează, în general, tehnologia ISOCELL, care vede bariere plasate între site-urile / pixelii învecinați pentru a reduce conversațiile color și a îmbunătăți capacitățile de captare a luminii. Gândiți-vă la pixelii senzorului ca la case și la bariere ca la pereți pentru a ține ochii curioși departe.

Cei mai recenți senzori ai companiei sunt livrați cu tehnologia ISOCELL Plus, care diferă de tehnologia standard ISOCELL prin utilizarea unui „material nou” mai degrabă decât a unui metal. Acest lucru se datorează faptului că metalul are tendința de a absorbi sau reflecta lumina primită, reducând calitatea imaginii. Acum, compania a îmbunătățit încă o dată lucrurile prin detalierea ISOCELL 2.0.

Potrivit unui videoclip oficial pe această temă, ISOCELL 2.0 vede „porțiunea inferioară a barierei” dintre pixeli, fiind înlocuită și cu material mai reflectorizant.

„Ca rezultat, senzorii de imagine se pot împacheta în mai mulți pixeli pentru a produce detalii mai fine, fără a compromite reproducerea intensă a culorilor”, adaugă videoclipul, sugerând un viitor cu senzori pentru smartphone cu rezoluție mai mare. Samsung oferă senzori mobili de 108MP chiar acum, dar anterior a indicat un obiectiv pe termen lung al senzorilor camerei cu rezoluția ochiului uman (500MP până la 600MP). Nici nu va trebui să așteptăm prea mult pentru primii senzori de cameră pentru smartphone-uri care conțin tehnologia ISOCELL 2.0, deoarece Samsung a confirmat anterior că mai mulți senzori de 0,7 microni pixeli anunțați la sfârșitul anului 2020 ar oferi tehnologia.