iMac Pro, cel mai scump all-in-one PC de la Apple, nu va mai fi fabricat

Scris de | 8 martie, 2021
iMac Pro, cel mai scump all-in-one PC de la Apple, nu va mai fi fabricat

Apple nu va mai produce unul dintre cele mai puternice și scumpe computere ale sale, iMac Pro, adăugând pe site-ul său un mesaj care informează că PC-ul de tip all-in-one este „în stoc limitat” și oprind posibilitatea de a modifica specificațiile sale. Compania a confirmat de altfel, în discuții cu mai multe outlet-uri de presă, că a încetat producția iMac Pro-ului și că îl va elimina din magazinele sale online odată ce toate modelele rămase vor fi vândute.

Anunțat în decembrie 2017, all-in-one-ul venea cu procesoare Xeon de până la 18 nuclee, performanță grafică de până la 22 teraflops și un ecran Retina 5K de 27 inci, Apple promovându-l ca fiind „cel mai rapid și mai puternic Mac realizat vreodată”.

În cei patru ani de existență însă, iMac Pro-ul nu a primit niciun update major și a rămas la un preț de 4.999 de dolari pentru modelul de bază. Mai mult, în ultimii ani, consumatorii s-au orientat către modele mai noi precum iMac-ul de 27 de inci, care a primit un upgrade recent, iar compania din Cupertino este așteptată să dezvăluie noi design-uri de iMac în acest an, care să includă și procesorul M1, același care se află în cele mai noi laptop-uri Apple.

Dacă vrei însă cel mai puternic computer al celor de la Apple, varianta clară rămâne workstation-ul Mac Pro, care are un preț de bază de 5.999 de dolari și poate depăși, ținând cont de upgrade-uri de stocare și alte specificații, 50.000 de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple discontinues the iMac Pro, its priciest all-in-one PC