iMac Pro, cel mai scump all-in-one PC de la Apple, nu va mai fi fabricat

iMac Pro

Apple nu va mai produce unul dintre cele mai puternice și scumpe computere ale sale, iMac Pro, adăugând pe site-ul său un mesaj care informează că PC-ul de tip all-in-one este „în stoc limitat” și oprind posibilitatea de a modifica specificațiile sale. Compania a confirmat de altfel, în discuții cu mai multe outlet-uri de presă, că a încetat producția iMac Pro-ului și că îl va elimina din magazinele sale online odată ce toate modelele rămase vor fi vândute.

Anunțat în decembrie 2017, all-in-one-ul venea cu procesoare Xeon de până la 18 nuclee, performanță grafică de până la 22 teraflops și un ecran Retina 5K de 27 inci, Apple promovându-l ca fiind „cel mai rapid și mai puternic Mac realizat vreodată”.

În cei patru ani de existență însă, iMac Pro-ul nu a primit niciun update major și a rămas la un preț de 4.999 de dolari pentru modelul de bază. Mai mult, în ultimii ani, consumatorii s-au orientat către modele mai noi precum iMac-ul de 27 de inci, care a primit un upgrade recent, iar compania din Cupertino este așteptată să dezvăluie noi design-uri de iMac în acest an, care să includă și procesorul M1, același care se află în cele mai noi laptop-uri Apple.

Dacă vrei însă cel mai puternic computer al celor de la Apple, varianta clară rămâne workstation-ul Mac Pro, care are un preț de bază de 5.999 de dolari și poate depăși, ținând cont de upgrade-uri de stocare și alte specificații, 50.000 de dolari.