OnePlus 9: Noul flagship va avea cameră foto dezvoltată de Hasselblad

Scris de | 8 martie, 2021
OnePlus 9: Noul flagship va avea cameră foto dezvoltată de Hasselblad

OnePlus a anunțat astăzi debutul unui parteneriat de trei ani cu producătorul de camere foto Hasselblad, pentru a dezvolta în colaborare noua generație de camere pentru dispozitivele flagship ale OnePlus. Cele două companii au început deja cooperarea pentru noile sisteme de camere, Hasselblad Camera for Mobile, pentru noua serie OnePlus 9, care se va lansa la nivel global pe 23 martie.

De asemenea, OnePlus și-a anunțat planul de a investi peste 150 milioane de dolari în următorii trei ani pentru a-și dezvolta în continuare capacitățile foto pentru mobile, în linie cu misiunea companiei de a oferi cea mai bună experiență de utilizare a camerei pentru utilizatori.

OnePlus 9: Hasselblad Camera for Mobile

În ultimii 80 de ani, Hasselblad a fost un pionier în tehnologii de înaltă performanță și s-a impus ca un un lider în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Produsele lor au sunt cunoscute pentru calitatea imaginilor, designul scandinav și o mecanică precisă, care au captat unele dintre cele mai memorabile imagini din lume, cum ar fi primii pași ai oamenilor pe Lună.

Acum, printr-o colaborare strânsă pe direcția de cercetare-dezvoltare, OnePlus și Hasselblad vor lucra împreună pentru a aduce sisteme de camere îmbunătățite pe următoarele modele de smartphone-uri OnePlus, inclusiv pentru seria OnePlus 9.

Parteneriatul se va derula în următorii trei ani, începând cu îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului și continuând către noi direcții în viitor. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

Prima și cea mai dificilă provocare a acestei colaborări constă în calibrarea avansată a culorilor. Dezvoltată în comun de OnePlus și Hasselblad de-a lungul lunilor de verificare și reglare, soluția nouă de culoare, calibrarea naturală a culorilor (Natural Color Calibration) cu Hasselblad, își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele flagship OnePlus. De asemenea, acesta va fi noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor în următoarele camere de smartphone.

Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un smartphone, ceea ce duce la culori precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare. Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului.

De asemenea, permite un control mai bun pentru fotografii profesioniști de a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

OnePlus 9: Angajament pe termen lung pentru fotografia avansată de smartphone

În plus față de co-dezvoltarea Hasselblad Camera for Mobile pe viitoarele smartphone-uri flagship, OnePlus lansează o strategie de trei ani pentru a-și consolida capabilitățile camerei. Această investiție se va îndrepta către o serie de domenii pentru a îmbunătăți capacitatea OnePlus de a oferi utilizatorilor săi tehnologie de cameră de ultimă generație, inclusiv:

  • Dezvoltarea în continuare a patru laboratoare majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, inclusiv două laboratoare de imagistică inovatoare cu sediul în Statele Unite și Japonia.
  • Noutăți în tehnologia de imagistică a smartphone-urilor pentru viitoarele sisteme de camere OnePlus, cum ar fi o cameră panoramică cu un câmp vizual de 140 de grade, tehnologie cu lentile T pentru focalizare rapidă în camera frontală și un obiectiv cu formă liberă – care va fi introdus în premieră pe seria OnePlus 9 – care elimină practic distorsiunea marginilor în fotografiile ultra-wide.

OnePlus 9: Experiența flagship OnePlus

Seria OnePlus 9 oferă multiple noutăți în fotografia mobilă și va reuni combinația de hardware premium OnePlus și software rapid și fluid cu expertiza în fotografie și estetica Hasselblad. Astfel, noua serie va oferi cel mai avansat sistem de camere OnePlus de până acum, Hasselblad Camera for Mobile.

Seria OnePlus 9 va utiliza un senzor Sony IMX789 personalizat pentru senzorul principal de cameră foto de pe un dispozitiv OnePlus. Cu 12 biți RAW, va fi de până la 64 ori mai colorat decât înainte, oferind culori mai dinamice în imagini și oferind fotografilor profesioniști mai multe oportunități de post-editare. Hasselblad Camera for Mobile va oferi, de asemenea, înregistrare video HDR îmbunătățită, precum și suport pentru captarea videoclipurilor 4K 120FPS și 8K 30FPS.

Evenimentul global de lansare a seriei OnePlus 9 va fi transmis în direct online pe 23 martie, la ora 16:00.

Etichete: , , , ,