Facebook aduce în prim plan detalii despre ochelarii inteligenți

Scris de | 12 martie, 2021
Facebook aduce în prim plan detalii despre ochelarii inteligenți
foto via @slashgear.com

În august 2017 Facebook a depus o cerere de brevet de invenție (mai exact, divizia sa Oculus a depus cererea) pentru tehnologie care trimite o undă de lumină printr-un obiectiv punând „elemente generate de computer” pe un fundal real. Dacă sună ca o pereche de ochelari inteligenți alimentați cu RA, ai avea dreptate. Recent, s-a vorbit despre dezvoltarea Facebook de ochelari AR pentru consumatori.

Facebook a publicat marți un blog în care spunea că, de un deceniu, lucrează la o „interfață contextuală, bazată pe AI, pentru ochelari de realitate augmentată (AR) care poate folosi informațiile pe care alegeți să le împărtășiți, pentru a deduce ceea ce vrei să faci, când vrei să o faci. ” O parte a problemei cu ochelarii inteligenți este găsirea unei modalități prin care utilizatorul să navigheze pe dispozitiv.

În blog, Facebook scrie: „Această interfață AR va trebui să fie mai proactivă decât reactivă. Va fi o interfață care transformă intenția în acțiune fără probleme, oferindu-ne mai multă agenție în viețile noastre și permițându-ne să rămânem prezenți cu cei din jurul nostru. Va trebui să fie acceptabil din punct de vedere social – sigur, privat, discret, ușor de învățat, ușor de utilizat, confortabil / purtabil pe tot parcursul zilei, fără efort și fiabil. ” Cercetătorul șef Facebook Reality Labs (FRL), Michael Abrash, adaugă că „Pentru ca AR să devină cu adevărat omniprezent, ai nevoie de o tehnologie cu frecvență redusă, disponibilă întotdeauna, atât de intuitivă încât să devină o extensie a corpului tău”.

foto via @phonearena.com

La ce lucrează Facebook aici nu este o surpriză, deoarece este menționat chiar în blog. „Dar ochelarii AR purtabili toată ziua necesită o nouă paradigmă, deoarece vor putea funcționa în orice situație pe care o întâlnești în decursul unei zile. Ei trebuie să poată face ceea ce dorești să facă și să spună ce dorești. ” Facebook oferă un lung exemplu de funcționare a ochelarilor și menționează că o brățară va fi purtată de utilizator. Va fi disponibil un asistent digital și, atunci când intri într-un restaurant des vizitat, te va întreba dacă dorești să comanzi masa obișnuită.

Dacă porți o pereche de mănuși haptice moi și ușoare, se pare că un ecran virtual și o tastatură QWERTY sunt chiar în fața ta. Utilizarea tastaturii virtuale este intuitivă ca și utilizarea unei tastaturi fizice reale, spune Facebook. Pentru a vă ajuta să te concentrezi asupra muncii fără zgomot puternic de fundal, Asistentul „folosește monitoare speciale in-ear (IEM) și anularea activă a zgomotului pentru a atenua zgomotul de fundal”. Cu toate acestea, dacă utilizezi aceste specificații AR într-un restaurant puternic zgomotos, ochelarii vor ști să lase vocea serverului să treacă automat atunci când vă întreabă dacă dorești mai multă cafea. 

Unele dintre caracteristicile pe care Facebook le va folosi pentru ochelarii săi inteligenți, camerele de urmărire manuală, un set de microfoane și tehnologia de urmărire a ochilor, sunt caracteristici deja menționate pentru Apple Glass, care se așteaptă acum să ajungă în 2025. Facebook analizează utilizarea de electromiografie (EMG) care utilizează semnale electrice care se deplasează de la măduva spinării la încheietura mâinii, pentru a detecta intenția de navigație a utilizatorului. EMG poate detecta o mișcare a degetului de doar un milimetru. Introducerea ar putea fi la fel de simplă ca apăsarea unui buton virtual.

Facebook spune: „interacțiunea ochelarilor AR va beneficia în cele din urmă de o nouă integrare a mai multor tehnologii noi și / sau îmbunătățite, inclusiv intrarea neuronală, urmărirea mâinilor și recunoașterea gesturilor, recunoașterea vocii, viziunea computerizată și mai multe tehnologii noi de intrare, cum ar fi IMU-click cu degetul și detectarea auto-atingere. ” Se pare că Facebook lucrează la ceva interesant. Pentru prima dată de când Google a introdus Project Glass, se simte că ochelarii inteligenți să fie următorul lucru important.

Etichete: , , ,

Sursa: Facebook's blog post has us excited about smart glasses again