Un sondaj indică faptul că utilizatorii Android preferă Apple în ultima vreme

Scris de | 17 martie, 2021
Un sondaj indică faptul că utilizatorii Android preferă Apple în ultima vreme
foto via @techrepublic.com

SellCell a realizat un sondaj la 5.000 de utilizatori americani de telefoane la începutul lunii martie, indicând faptul că loialitatea iPhone-ului (adică disponibilitatea de a cumpăra din nou aceeași marcă) este la un nivel istoric de 91,9%, în timp ce fidelitatea Android scade.

Deși utilizatorii Samsung au fost cei mai adevărați fani ai grupului Android, loialitatea lor a scăzut de la 85,7% în 2019 la „doar” 74% în acest an.

Este posibil ca impulsul de confidențialitate al Apple să fi jucat un rol important. Aproximativ 52,9% dintre persoanele care au părăsit universul Samsung au planificat să obțină un iPhone și aproape o treime(31,5%) din toți cei care au fost adepții schimbării, și-au manifestat confidențialitatea față de noua achiziție. Oamenii erau îngrijorați că dispozitivele le urmăreau activitatea mai mult decât și-ar dori și erau dispuși să treacă la marca care promitea cea mai mare protecție împotriva ochilor curioși.

Și nu, loialitatea iPhone-ului nu a fost dictată doar de acest aspect, al confidențialității. Doar 21% au menționat blocarea ecosistemului ca motiv pentru a rămâne în poziție, în timp ce doar 10% au spus că un switch ar fi o problemă prea mare. Restul fie au preferat Apple (45%), fie pur și simplu nu au vrut să schimbe producătorii.

Acesta este un studiu exclusiv în SUA și a fost limitat la primele cinci mărci din țară. S-ar vedea probabil rezultate diferite în alte țări, în special în cele în care Android tinde să domine. Cu toate acestea, sugerează atât faptul că iPhone 12 a fost un succes, cât și că Samsung (împreună cu Android în ansamblu) pierde o bătălie de percepție publică. S-ar putea să fie nevoie de un efort mai mare de confidențialitate sau cel puțin o schimbare a reputației pentru a menține mai mulți utilizatori Android la bord.

Etichete: , , ,

Sursa: iPhone loyalty reaches all-time high as Android dips, survey says