Apar din nou zvonuri despre ieșirea de pe piața de smartphone-uri a producătorului LG. Au avut o pierdere de 4,4 miliarde de dolari în 2020

Scris de | 23 martie, 2021
Apar din nou zvonuri despre ieșirea de pe piața de smartphone-uri a producătorului LG. Au avut o pierdere de 4,4 miliarde de dolari în 2020
foto via @appleinsider.com

Gigantul sud-coreean de electronice și membru al lanțului de aprovizionare iPhone, LG se gândește să oprească în totalitate afacerea cu telefoane mobile, după ce a sugerat că a dorit să vândă în ianuarie.

Cu ani în urmă, LG a fost un producător popular de smartphone-uri și a fost al treilea ca mărime din lume la un moment dat. Un anunț din ianuarie a făcut ca LG să declare că este deschisă „tuturor posibilităților” pentru viitorul lanțului de smartphone-uri, inclusiv reducerea acestuia sau vânzarea lui. Este o decizie pe care compania trebuie să o ia, deoarece a fost neprofitabilă din 2015 și a suportat pierderi din exploatare de aproape 4,4 miliarde de dolari în 2020, potrivit Korea Herald.

„LG ar fi purtat discuții cu alții cu privire la vânzarea unității, dar se pare că nu s-au înregistrat prea multe progrese în negocierile lor”, a explicat un oficial anonim din industria mobilă. „Se pare că vânzarea unei întreprinderi de telefonie mobilă pare a fi dificilă în acest moment, la fel și vânzarea parțială a unității.”

Se susține că LG a fost în discuții cu Vingroup-ul din Vietnam, precum și cu Volkswagen, pentru o potențială vânzare, dar niciuna dintre încercări nu a dus la progrese semnificative.

După două luni de restructurare, analiștii consideră că LG probabil va închide complet lanțul mobil. Locurile de muncă vor fi protejate de o astfel de acțiune, deoarece LG a spus anterior că cei care lucrează în aceste departamente vor rămâne angajați, eventual mutați în alte domenii de afaceri, cum ar fi divizia sa de soluții pentru componente pentru vehicule. Rămâne de văzut dacă acțiunile vor afecta relația LG cu Apple, deoarece este în prezent un furnizor important pentru iPhone și iPad Apple.

Este un furnizor de module de cameră pentru iPhone și a fost raportat că lucrează la o structură de cameră pliată pentru un iPhone 2022. Afișajul LG a fost, de asemenea, folosit pentru a oferi mini afișaje LED pentru o actualizare zvonită a iPad Pro, precum și un posibil ecran flexibil pentru „iPhone Fold”. 

Etichete: , , ,

Sursa: LG considers exiting smartphone business after $4.4B loss in 2020