Datele din 500 de milioane de profiluri LinkedIn sunt acum publice pe Internet

Scris de | 10 aprilie, 2021
Datele din 500 de milioane de profiluri LinkedIn sunt acum publice pe Internet
foto via @jurnaldedigitalmarketing.com

Informațiile personale din 533 de milioane de conturi Facebook au fost puse la dispoziție online gratuit. Acum există un alt grup uriaș de date despre oameni care plutesc pe web – inclusiv date de la LinkedIn, a confirmat rețeaua socială deținută de Microsoft. O persoană care vinde datele pe un forum al hackerilor susține că datele au fost extrase din 500 de milioane de profiluri LinkedIn, potrivit CyberNews.

Într-un eșantion pretins de două milioane de profiluri de vânzare, numele complete ale membrilor LinkedIn, adresele de e-mail, numerele de telefon, dar și multe alte detalii erau vizibile, a constatat CyberNews. Cu toate acestea, LinkedIn spune că datele includ informații din multe locuri și nu au fost toate extrase din rețeaua socială axată pe profesioniști.

„Am investigat un presupus set de date LinkedIn care a fost postat spre vânzare și am stabilit că este de fapt o agregare de date de la mai multe site-uri web și companii”, se arată în declarația LinkedIn.

Compania susține, de asemenea, că „nu au fost incluse date de cont private de la LinkedIn” – ceea ce înseamnă, probabil, că datele scrise includ doar informații pe care le-ați putea vedea pe pagina publică a cuiva. LinkedIn insistă că acest lucru nu a fost „o încălcare a datelor LinkedIn”, ceea ce ar fi adevărat din punct de vedere tehnic dacă datele ar fi doar colectate, mai degrabă decât dacă acestea ar fi date confidentiale furate de un hacker care pătrunde în sistemele LinkedIn.

LinkedIn nu ne-a spus încă dacă va notifica utilizatorii ale căror date se aflau în setul de date.

Etichete: , ,

Sursa: Another 500 million accounts have leaked online, and LinkedIn’s in the hot seat