Telefoanele Samsung ar putea aduce tehnologie de schimbare a senzorului camerei, precum cele mai noi iPhone-uri

Scris de | 12 aprilie, 2021
Telefoanele Samsung ar putea aduce tehnologie de schimbare a senzorului camerei, precum cele mai noi iPhone-uri

iPhone 12 Pro Max a fost primul smartphone de la Apple care a prevăzut stabilizarea camerei cu schimbare senzor pe obiectivul larg. Această tehnologie stabilizează senzorul camerei în loc de obiectiv pentru o calitate îmbunătățită.

Se pare că Samsung vrea să aducă această tehnologie smartphone-urilor sale. Potrivit unui nou raport, Samsung lucrează la tehnologia de stabilizare a camerei cu schimbare senzori. Acest lucru poate fi legat de posibila colaborare dintre Samsung și Olympus, despre care vă povesteam zilele trecute.

Stabilizarea optică a imaginii este prezentă de mult timp pe smartphone-urile Samsung. Funcția este disponibilă de asemenea pe dispozitivele de nivel mediu precum Galaxy A52. Cu toate acestea, numai obiectivul este stabilizat.

Tehnologia camerei de schimbare a senzorilor adoptă o abordare diferită. Nu obiectivul, ci senzorul camerei se mișcă pentru a contracara vibrațiile. Acesta oferă o mai bună stabilizare și o calitate îmbunătățită a imaginii. GalaxyClub raportează că Samsung testează de ceva timp un telefon cu stabilizare a camerei cu schimbare senzori.

Este posibil să nu vedem această nouă tehnologie a camerei până anul viitor. Samsung introduce adesea îmbunătățiri majore ale camerei cu noile smartphone-uri emblematice Galaxy S. S-a zvonit săptămâna trecută că Samsung ar colabora cu o marcă de camere pentru următoarele sale smartphone-uri emblematice. Am mai văzut astfel de parteneriate între producătorii de dispozitive mobile și mărcile de camere foto. Huawei și Leica, de exemplu.

Aceasta este doar speculație în acest moment. Există toate posibilitățile ca tehnologia de schimbare a senzorilor să poată fi introdusă cu Galaxy S22 fără niciun brand Olympus. Cu Apple așteptat să aducă această tehnologie la noua sa gamă de iPhone în acest an, a fost doar o chestiune de timp până când OEM-urile Android au urmat exemplul.

Etichete: , ,

Sursa: Samsung phones to get sensor-shift camera tech like the latest iPhones