LG și Magna ar putea semna acordul pentru producția Apple Car

Scris de | 13 aprilie, 2021
LG și Magna ar putea semna acordul pentru producția Apple Car
foto via @appleinsider.com

Potrivit unui raport publicat astăzi de The Korea Times, se pare că Apple este aproape de a semna un acord cu asocierea auto a LG și Magna, numită în prezent „LG Magna e-Powertrain”.

Contractele ar presupune că societatea LG și Magna International vor produce primele tranșe Apple Car. În prezent, se așteaptă ca Apple să introducă propriul său vehicul electric cel mai devreme în 2025.

Parteneriatul dintre LG și Magna este de așteptat să se finalizeze la sfârșitul acestui an cu Apple ca principal client.

La începutul anului, s-a raportat că Apple a explorat un acord cu Kia și Hyundai, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, companiile auto au confirmat că nu mai sunt în discuții cu Apple în februarie.

Se crede că mașina Apple ar fi marcată exclusiv ca cea a Apple, iar partenerii ar acționa pur și simplu ca verigi în lanțul de aprovizionare al relației Foxconn cu iPhone. Aparent, Hyundai și Kia nu au vrut să fie reduse la simpli producători de lanțuri de aprovizionare.

LG și Magna nu au o relație publică semnificativă în industria automobilelor, deci este probabil ca acestea să fie mai predispuse ca Apple să obțină gloria. LG și Magna furnizează deja piese precum baterii, motoare și multe altele către companii, inclusiv Tesla, General Motors, Ford și BMW. Numele Magnei a apărut anterior într-o poveste Bloomberg despre potențiali parteneri Apple Car.

Din 2015, Apple lucrează la tehnologia de conducere automată sub numele de cod Project Titan. Lucrările de proiectare ale Apple pe un vehicul propriu-zis au fost întrerupte în 2017, divizia concentrându-se pe tehnologia autonomă de bază. Cu toate acestea, mai multe semne sugerează că Apple a reluat de atunci lucrul la un vehicul, inclusiv angajarea de directori cheie de la Tesla și Porsche.

Etichete: , , ,

Sursa: LG and Magna reportedly ‘very near’ to signing deal for Apple Car production