Sony vrea să creeze jocuri pe mobil bazate pe francizele sale de PlayStation

Scris de | 13 aprilie, 2021
Sony vrea să creeze jocuri pe mobil bazate pe francizele sale de PlayStation
Uncharted: Fortune Hunter este unul dintre jocurile deja existente pe mobil bazate pe o franciză PlayStation.

Compania japoneză are în vizor segmentul de jocuri pe mobil, și se va baza pe cele mai mari și cunoscute titluri ale sale pentru a-și face o intrare grandioasă pe această scenă. Sony a postat deja un anunț prin care caută pe cineva care să ocupe poziția de Head of Mobile în cadrul PlayStation Studios, SIE, specificând că persoana respectivă se va concentra pe „adaptarea cu succes a celor mai populare francize PlayStation pentru mobil”.

”Vei fi responsabil pentru construirea unei echipe de lideri în zona de mobile și vei deveni șeful acestei noi divizii de business din cadrul PlayStation Studios”, se mai arată în anunț.

Printre cele mai populare francize ale celor de la PlayStation se numără The Last of Us, Uncharted, God of War, Gran Turismo sau Ratchet & Clank, și putem specula că măcar două sau trei dintre acestea ar urma să primească un joc pentru mobil (personal, mizez pe Gran Turismo și Ratchet & Clank). Jocurile nu vor apărea însă foarte curând, anunțul celor de la Sony menționând că japonezii vizează crearea unui plan care să se întindă pe următorii 3-5 ani.

Sony are deja o divizie care se ocupă cu aplicații și jocuri de mobil, numit PlayStation Mobile. Sub aceasta au fost publicate aplicația oficială PlayStation, aplicația PS Remote Play, precum și câteva jocuri – Run Sackboy! Run!, Uncharted: Fortune Hunter sau Hidden Agenda. Sony s-a folosit de PlayStation Mobile și pentru a publica câteva din titlurile sale pe PC, precum Horizon Zero Dawn, lansat anul trecut, sau Days Gone, care urmează să apară.

Piața de mobile gaming este în continuă creștere, cu titluri precum Genshin Impact, PUBG sau Pokemon Go adunând deja sume impresionante, astfel că interesul celor de la PlayStation în a fi prezenți pe cele mai răspândite device-uri din lume este ușor de înțeles. O expansiune în zona de mobil nu ar aduce doar venituri suplimentare, ci și mai multă publicitate francizelor sale populare.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Sony plots big PlayStation push into mobile gaming