Sony Xperia 10 III, lansat oficial. Specificații și disponibilitate

Scris de | 14 aprilie, 2021
Sony Xperia 10 III, lansat oficial. Specificații și disponibilitate

Sony prezintă cea mai nouă adiție la gama Xperia 10 și lansează noul model Xperia 10 III, primul din gama Xperia 10 care oferă conectivitate 5G. Xperia 10 III dispune de o serie de funcționalități potrivite pentru divertisment, o autonomie extinsă și are un design compact, subțire, ușor și rezistent la apă. Xperia 10 III este un dispozitiv mid-range care a fost conceput pentru a fi puternic, rapid și portabil.

Sony Xperia 10 III: Performanță 5G

Modelul îmbină o autonomie extinsă a bateriei cu viteza 5G pentru streaming și descărcări mai rapide, fie că vorbim de conținut audio la o calitate apropiată de cea High-Resoluțion folosind căști, datorită compatibilității DSEE Ultimate, fie despre filmele preferate văzute pe ecranul OLED FHD+.

Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 690 5G poate face față aplicațiilor, filmelor, jocurilor și multor alte tipuri de conținut, datorită performanței bune și a eficienței energetice, pentru o conectivitate mai bună. Mulțumită funcției Smart connectivity, Xperia 10 III folosește tehnologia deep learning a Xperia care utilizează librăriile din rețele neurale ale Sony și analizează semnale Wi-Fi pentru a prezice problemele de conectivitate din viitorul apropiat.

Xperia 10 III analizează calitatea rețelelor Wi-Fi disponibile înainte de conectare, astfel încât nu se va asocia rețelelor care nu merg. Dacă telefonul detectează o calitate compromisă a conexiunii Wi-Fi, acesta folosește în schimb date mobile.

Sony Xperia 10 III: Baterie

Datorită bateriei de 4500mAh, Xperia 10 III are o capacitate cu 25% mai mare decât predecesorul său, Xperia 10 II, și permite utilizatorilor să se bucure de funcționalitățile pe care telefonul le oferă. Datorită Adaptive Charging de la Xperia, utilizatorii se pot baza pe o durată de viață mare a bateriei, chiar și după trei ani de utilizare. Xperia Adaptive Charging funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul procesului de încărcare, pentru a se asigura că nu este suprasolicitată, menținând bateria sănătoasă pentru mai mult timp.

Sony Xperia 10 III: Design

Chiar dacă Xperia 10 III are un display de 6 inci, telefonul măsoară doar 68mm în lățime, o dimensiune care îl face să se potrivească bine în mână.

Xperia 10 III dispune de certificare IP65/68 pentru rezistență la praf și umiditate și este durabil datorită învelișului Corning Gorilla Glass 6. Sticla oferă, de asemenea, o rezistență sporită la zgârieturi.

Sony Xperia 10 III: Cameră triplă

Cu opțiuni pentru fotografiere ultra-wide, wide și telefoto, camera triplă permite utilizatorilor să capteze o varietate de cadre, de la poze landscape expansive până la portrete. Camera ultra-wide de 16mm le permite utilizatorilor telefonului să surprindă imagini complexe, iar camera versatilă de 27mm este un senzor wide, bun pentru o varietate de situații de fotografiere și scene cu luminozitate scăzută, în timp ce camera telefoto de 54mm le oferă utilizatorilor ocazia să se apropie mai mult de subiect.

Modul Auto de pe Xperia 10 III dispune acum de funcția de detectare a animalelor, care poate identifica dacă subiectul surprins este un câine sau o pisică. Apoi, acesta ajustează corespunzător viteza de fotografiere și sensibilitatea ISO, pentru a surprinde cadre cu mai puțin effect de blur.

Camera îmbunătățită de F1.8 și algoritmii de procesare a imaginilor le permit utilizatorilor să realizeze fotografii în codiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine, atât în modul de noapte, cât și în modul Auto. Atunci când fotografierea se realizează în lumină puternică sau cu iluminare din spate, modul Auto HDR ajută la prevenirea efectului de blackout în zonele imaginii care se află în umbră sau a iluminării excesive în zonele deja luminate, asigurând că trăsăturile și expresiile faciale sunt mai vizibile.

La fotografierea în rafală, Xperia 10 III captează imagini la 10 cadre pe secundă (FPS), asigurându-se că subiectul în mișcare nu este ratat, ba mai mult, autoexpunerea funcționează pentru fiecare cadru în parte.

Nu în cele din urmă, Xperia 10 III oferă posibilitatea înregistrării video 4K, permițând utilizatorilor să filmeze la o rezoluție de patru ori mai mare decât full HD, în timp ce funcția SteadyShot asigură înregistrări stabile, chiar și atunci când se filmează din mișcare.

Sony Xperia 10 III: Audio

Xperia 10 III oferă sunet bun, fie că utilizatorii folosesc o modalitate de ascultare wireless cu High-Resolution Audio Wireless, fie prin intermediul mufei jack de 3.5mm ce face posibilă conectarea căștilor. Împreună cu redarea audio nativă High-Resolution, Xperia 10 III dispune de tehnologia DSEE Ultimate, care folosește inteligența artificială pentru a crește calitatea audio la un nivel aproape echivalent cu standardul High-Resolution, prin îmbunătățirea automată a frecvențelor și bit rate-ului în timp real.

Sony Xperia 10 III: Disponibilitate

Xperia 10 III va fi disponibil în variantele de culoare Negru și Alb și va fi livrat cu Android 11, începând din vara anului 2021.  


Etichete: , , , ,