Mark Zuckerberg a încasat peste 1 miliard de dolari în acțiuni Facebook în acest an. Vezi care e averea totală

Scris de | 23 aprilie, 2021
Mark Zuckerberg a încasat peste 1 miliard de dolari în acțiuni Facebook în acest an. Vezi care e averea totală

Mark Zuckerberg a încasat acțiuni Facebook în valoare de peste 1 miliard de dolari până în acest an, potrivit datelor din 83 de înregistrări separate ale SEC. Aceasta reprezintă aproape dublul vânzărilor sale totale de peste 540 de milioane de dolari pentru 2020. Cofondatorul și CEO-ul Facebook păstrează o cotă de aproximativ 13% în compania sa după vânzări.

În 2015, după nașterea fiicei sale, Zuckerberg s-a angajat să dea 99% din veniturile sale Facebook în scopuri caritabile. Numai în ultimul an, cofondatorul Facebook și-a crescut averea cu 40 de miliarde de dolari. Zuckerberg a devenit unul dintre cei opt centimiliardari în vara anului trecut, după lansarea de către Facebook a unei funcții.

Conform datelor de la Bloomberg, Zuckerberg este acum a cincea cea mai bogată persoană de pe planetă, cu o valoare netă de 113 miliarde de dolari. Aceasta echivalează cu peste 0,5% din PIB-ul anual al Statelor Unite. Acțiunile de pe Facebook au crescut cu peste 12% în acest an. Facebook are 39 de evaluări „cumpără”, nouă evaluări „neutre” și doar două evaluări „vând” de la analiști.

Analiștii Deutsche Bank, în frunte cu Lloyd Walmsley, au etichetat Facebook cu un rating de „cumpărare” și un preț de 385 USD țintă la sfârșitul lunii martie, susținând despre companie că va beneficia de impulsul său de comerț electronic și de un apetit din ce în ce mai mare pentru publicitate pe fondul economiei. De asemenea, compania s-a îndreptat recent către spațiul valutar digital cu intenția de a lansa un test al noii sale monede digitale, Diem, la sfârșitul acestui an. Facebook a încercat o mutare în monede digitale înainte, dar autoritățile de reglementare și criticii au zdrobit efortul.

Etichete: , ,

Sursa: Mark Zuckerberg has cashed in more than $1 billion in Facebook stock so far this year - roughly double his sales for all of 2020