Cyberpunk 2077, record de vânzări în ciuda problemelor de la lansare

Scris de | 25 aprilie, 2021
Cyberpunk 2077, record de vânzări în ciuda problemelor de la lansare

CD Projekt Red a publicat veniturile și cifrele de vânzări ale anului fiscal 2020, iar acestea au atins un număr record, datorită lansării lui Cyberpunk 2077, cel mai nou joc al companiei. În ciuda lansării sale problematice, Cyberpunk a devenit cel mai mare joc din istoria dezvoltatorului polonez, care a obținut peste 2,14 miliarde de zloți, echivalentul a 563 de milioane de dolari numai din vânzări – de patru ori mai mult decât în 2019.

Bineînțeles, o mare parte din aceste vânzări este constituită de Cyberpunk 2077, care a înregistrat 13,7 milioane de copii vândute până la sfârșitul lui 2020.

RPG-ul futurist a fost cel mai așteptat joc al CD Projekt Red de la Witcher 3 încoace, și a primit review-uri destul de bune de la critici inițial, fiind însă urmat de un val de probleme, glitch-uri și bug-uri raportate de jucători odată cu lansarea pentru publicul general. Versiunile de console au fost cele mai afectate, Sony luând chiar decizia de a retrage jocul de pe magazinul PlayStation, unde în continuare Cyberpunk nu poate fi găsit. Microsoft a luat o decizie similară la scurt timp după aceea, oferind banii înapoi tuturor jucătorilor care au cumpărat titlul.

Aceste returnări nu au afectat însă prea mult încasările dezvoltatorului polonez. În raportul fiscal, aceștia specifică faptul că au plătit 10,65 milioane de dolari jucătorilor care au cumpărat Cyberpunk prin retailerii digitali și fizici, precum și alte 2,23 de milioane de dolari, în plăți directe făcute prin campania de pe site-ul său oficial „Help me Refund”.

CD Projekt Red mai spune și că se așteaptă la o pierdere suplimentară de 38,34 de milioane de dolari prin alte refund-uri și lipsa continuă a jocului din PS Store.

Cu toate acestea, un total de 51 de milioane de dolari pierduți nu este un număr uriaș ținând cont de veniturile obținute din vânzări, precum și de profitul net al companiei, de 301 milioane de dolari. Acțiunile CD Projekt Red au scăzut însă după lansare, și în continuare sunt așteptate să își revină. Interesant este și faptul că Witcher 3 a avut un an extrem de puternic în 2020, la 5 ani de la lansarea sa, obținând 30 de milioane de dolari din vânzări (fără îndoială o mare parte din meritul pentru popularitatea renăscută a jocului îi revine și serialului, lansat la sfârșitul lui 2019 de către Netflix).

Etichete: , , , ,

Sursa: CD Projekt Red made hundreds of millions on 'Cyberpunk 2077' despite the refunds