Xiaomi ar putea lansa un nou smartphone cu o cameră de 200 megapixeli

Scris de | 27 aprilie, 2021
Xiaomi ar putea lansa un nou smartphone cu o cameră de 200 megapixeli
foto via @91mobiles.com

Xiaomi s-a concentrat pe camere pentru dispozitivele sale premium de ultimă generație și acum se pare că se pregătește să lanseze un nou smartphone care va veni cu un senzor de cameră mai mare.

Conform raportului din Digital Chat Room (prin ITHome), producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi lucrează la un smartphone care va avea un senzor de cameră de 200 megapixeli, care va fi cel mai mare senzor de cameră pentru un telefon. În prezent, 108-megapixeli este cel mai mare senzor de cameră oferit de un smartphone.

foto via @gizmochina.com

Se crede că senzorul va proveni de la Samsung și se așteaptă să aibă unitatea de pixel de 0,64 μm, dar cu mult mai mică decât suprafața de pixel de 1,4 μm a ISOCELL GN2. În acest moment, nu avem prea multe informații despre senzor.

Recent, cunoscutul leakster @IceUniverse a dezvăluit că gigantul tehnologic sud-coreean intenționează să lanseze un nou senzor inovator în acest an sub ISOCELL al companiei, care va avea un senzor de imagine de 200 de megapixeli. 

Samsung a sugerat, de asemenea, că dezvoltă un senzor de imagine de 200 megapixeli ca succesor al senzorului de 108 megapixeli găsit în Galaxy S21 Ultra. Deși nu a fost încă confirmat, compania va folosi probabil noul senzor de 200MP pe smartphone-urile emblematice din seria Galaxy S22. De asemenea, ar putea ajunge să facă parte din noul smartphone pliabil al companiei. 

Acesta nu este singurul senzor cu număr mare de megapixeli la care lucrează Samsung. Anul trecut, compania a anunțat că lucrează la un senzor de imagine pentru smartphone de 600 megapixeli, deși vor trece ani până când tehnologia să devină comercială. Între timp, așteptăm lansarea unui smartphone echipat cu un senzor de cameră de 200 megapixeli, care ar trebui să se întâmple destul de curând.

Etichete: , ,

Sursa: Xiaomi tipped to launch a new smartphone with 200-megapixel camera