Apple a avut trimestru de mare succes în Q1 din 2021. Ce venituri a obținut compania

Scris de | 29 aprilie, 2021
Apple a avut trimestru de mare succes în Q1 din 2021. Ce venituri a obținut compania
foto via @cultofmac.com

Primele trei luni ale anului 2021 au adus un flux de venituri pentru Apple, în creștere cu 54% față de anul trecut. Compania a avut un trimestru de succes peste tot, cu o creștere de două cifre în iPhone, Mac, iPad, articole purtabile și venituri din servicii.

Veniturile iPhone au crescut cu 65%. Dar alte categorii de produse au crescut cu procente și mai mari.

O declarație a lui Tim Cook, CEO-ul Apple, reflectă dificultățile pe care le-a suferit lumea și Apple în timpul pandemiei COVID-19. „Acest trimestru reflectă atât modul în care produsele noastre ne-au ajutat utilizatorii să se confrunte cu acest moment din propria lor viață, cât și optimismul pe care consumatorii par să-l simtă cu privire la zile mai bune pentru noi toți”

Compania a traversat pandemia mult mai bine decât multe altele și a anunțat o succesiune de trimestre record-record în ultimul an. În perioada de cumpărături din octombrie-decembrie, veniturile Apple au atins 111,4 miliarde de dolari.

Veniturile Mac au crescut cu 70% de la an la an, până la un total de 9,1 miliarde de dolari. Această cifră a fost cu siguranță crescută prin lansarea primelor Mac-uri alimentate cu M1 la sfârșitul anului 2020. O mulțime de iPad-uri au fost vândute și în primul trimestru al anului. Apple raportează că veniturile tabletelor au crescut cu 79% în comparație cu același trimestru din 2020. Totalul tabletelor a fost de 7,8 miliarde de dolari. Veniturile iPhone au crescut și ele, dar dintr-un motiv diferit.

O mulțime de oameni s-au ținut de telefoane și așteaptă ca Apple să creeze unul cu 5G. Au primit seria iPhone 12. Rezultatul este o creștere anuală de 65% a veniturilor din acest produs pentru un total de 47,9 miliarde de dolari. Alte venituri considerabile au fost generate de Apple Watch și AirPods, în creștere cu 24% de la an la an, la 7,8 miliarde de dolari. Și serviciile – App Store, Apple Music, Apple TV + etc. – au crescut cu 27%, până la 16,9 miliarde de dolari.

Serviciile și veniturile Mac ating un nivel record din toate timpurile „Apple se află într-o perioadă de inovație radicală în gama noastră de produse și ne concentrăm asupra modului în care putem ajuta echipele noastre și comunitățile în care lucrăm să iasă din această pandemie într-o lume mai bună. Acest lucru începe cu siguranță cu produse precum noul iMac și iPad Pro, dar se extind la eforturi precum cei 8 gigavați de energie curată. ”

Suntem mândri de performanța trimestrială din martie, care a inclus înregistrări de venituri în fiecare dintre segmentele noastre geografice și o creștere puternică de două cifre în fiecare dintre categoriile noastre de produse, conducând baza noastră instalată de dispozitive active la un nivel istoric ”, a spus Luca Maestri , Director financiar al Apple.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple shines in hugely successful quarter