Samsung doboară un nou record în ceea ce privește numărul de telefoane vândute

Scris de | 1 mai, 2021
Samsung doboară un nou record în ceea ce privește numărul de telefoane vândute

Petse 347 de milioane de smartphone-uri au fost vândute la nivel mondial în primul trimestru a lui 2021, iar Samsung își reconfirmă poziția de lider pe acest segment. Totalul de telefoane comercializate reprezintă o creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Conform Canalys, cota de piață de care se bucură Samsung este de 22%, cu 76,5 milioane de telefoane vândute în lume, urmată de Apple cu o cotă de 15% și 52,4 milioane de unități iPhone vândute. Interesantă este, însă, poziția a treia, una pe care s-a situat chiar și Apple în ultimii ani, atunci când Huawei obținuse un avans destul de mare pe piața producătorilor de smartphone-uri.

Xiaomi ocupă ultima treaptă a podiumului pe Q1 2021, cu o cotă de piață de 14% și 49 de milioane de telefoane vândute. Astfel, vedem o adevărată bătălie pentru locul doi, acolo unde argumentul principal al producătorului chinez, pentru care vine volume mai mari de smartphone-uri, este prețul mai „prietenos” al acestora. Și mai interesantă este o absență notabilă în top 5.

Huawei nu a reușit să se numere printre cei mai importanți cinci producători de telefoane mobile din lume, în primul trimestru al lui 2021, compania chineză având în continuare de suferit de pe urma interdicției aplicate de Statele Unite în privința folosirii serviciilor integrate de la Google, precum magazinul PlayStore sau aplicațiile populare YouTube sau Gmail.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Canalys: Samsung sees record 76.5 million smartphone global shipments in Q1