Unul dintre cele mai populare jocuri de mobil se relansează în India sub un alt nume

Scris de | 6 mai, 2021
Unul dintre cele mai populare jocuri de mobil se relansează în India sub un alt nume

PUBG Mobile, unul dintre cele mai populare titluri pentru gamerii de pe mobil, a fost interzis în urmă cu câteva luni de guvernul din India, alături de alte 200 de aplicații care au legătură cu China, invocând probleme de securitate națională. Acum însă, jocul este gata de revenire sub un alt nume și o altă companie, sud-coreeană.

Este vorba de Krafton, dezvoltatorul sud-coreean al PUBG Mobile, care a anunțat astăzi că jocul se va întoarce în India sub numele de „Battlegrounds Mobile India”. O dată de lansare exactă nu este încă știută, însă se presupune că versiunea care a trecut printr-un rebranding va fi disponibilă curând. De altfel, dezvoltatorul spune că această versiune a fost special realizată pentru cea de-a doua piață de internet a lumii.

„Krafton va colabora cu parteneri pentru a realiza un ecosistem de esports, și va aduce conținut in-game în mod regulat, începând cu o serie de evenimente specifice Indiei, la lansare” se arată în comunicatul oficial.

Battlegrounds Mobile India este în mare parte o copie a lui PUBG Mobile, și va oferi „o experiență multiplayer de tip triple A”, conform promisiunilor celor de la Krafton. Compania a tăiat legăturile pe care le avea cu Tencent, gigantul chinez care se ocupa de publicarea jocului, și a semnat un parteneriat în materie de cloud cu Microsoft, oferind de asemenea 100 de milioane de dolari drept investiție în ecosistemul de mobile gaming din India.

Înainte să fie interzis în India, PUBG Mobile era cel mai popular joc din țară, cu peste 50 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Conform anumitor date, titlul nu și-a pierdut complet popularitatea în această țară însă, luna trecută fiind observați 10 milioane de utilizatori activi – majoritatea dintre ei utilizând VPN-uri sau alte metode de a trece peste restricția geografică aplicată jocului.

Etichete: , , , , ,

Sursa: PUBG Mobile to relaunch as Battlegrounds Mobile in India