Unele magazine din Polonia vor folosi inteligența artificială pentru a reduce risipa alimentară

Scris de | 6 mai, 2021
Unele magazine din Polonia vor folosi inteligența artificială pentru a reduce risipa alimentară
foto via @israel21c.org

Numai în SUA, Departamentul Agriculturii estimează că 30 până la 40% din alimente ajung la gunoi. Este atât o problemă de mediu, cât și economică, risipa de alimente fiind una dintre principalele cauze ale emisiilor de gaze cu efect de seră. Un startup numit Wasteless crede că învățarea automată poate juca un rol în abordarea problemei.

Compania a dezvoltat un sistem alimentat de AI pentru reducerea automată a prețului produselor alimentare perisabile, deoarece acestea petrec mai mult timp pe rafturile magazinelor. Cu cât un produs este mai aproape de data maximă, cu atât va fi mai ieftin de cumpărat. Și veți vedea toate acestea reflectate în etichetele de preț pe care le au magazinele alimentare pe rafturile lor.

După ce a lucrat la sistem din 2016, Wasteless este pe cale să-și testeze software-ul cu Metro, o companie care operează 678 de magazine alimentare cu ridicata în 24 de țări la nivel global. Cei doi intenționează să lanseze inițial tehnologia în magazinele Metro Makro din Polonia înainte de a o implementa pe alte piețe.

Wasteless susține că sistemul său reduce risipa de alimente din magazinele alimentare cu cel puțin 40%. În următorii câțiva ani, compania consideră că poate crește acest număr la 80% cu îmbunătățiri ale tehnologiei sale. Așa cum v-ați putea aștepta, cu o problemă la fel de răspândită și semnificativă ca risipa de alimente, diferite organizații încearcă să facă tot ce pot pentru a ajuta.

Etichete: , , , ,

Sursa: Grocery stores in Poland will trial an AI pricing system for reducing food waste