Producția de iPhone a Foxconn din India a scăzut pe fondul infectărilor cu virusul COVID 19

Scris de | 12 mai, 2021
Producția de iPhone a Foxconn din India a scăzut pe fondul infectărilor cu virusul COVID 19
foto via @apple.com

Producția Apple iPhone 12 la o fabrică Foxconn din India a scăzut cu peste 50%, deoarece lucrătorii infectați cu COVID-19 au fost nevoiți să-și părăsească posturile, au declarat pentru Reuters două surse. Facilitatea Foxconn din sudul statului Tamil Nadu produce iPhone-uri special pentru India, piața de smartphone-uri nr.2 din lume. Tamil Nadu este unul dintre cele mai afectate state din al doilea val de coronavirus care a cuprins India. Oficialii au impus un blocaj complet în stat de luni, închizând transportul public și închizând magazinele, pentru a opri infecțiile.

Peste 100 de angajați Foxconn din stat au dat rezultate pozitive pentru COVID-19, iar compania a aplicat o interdicție de intrare la fabrica sa din capitala Chennai până la sfârșitul lunii mai, a spus una dintre surse.

„Angajaților li se permite să plece, dar să nu intre încă de ieri”, a spus persoana. „Doar o mică parte din ieșire este păstrată.” Foxconn, cu sediul în Taipei, cel mai mare producător de produse electronice contractuale din lume și un furnizor important pentru Apple, a declarat că un număr mic de angajați la una dintre instalațiile sale din India au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 și compania le oferea asistență, inclusiv medicală.

„Foxconn plasează sănătatea și siguranța angajaților noștri drept cea mai înaltă prioritate și de aceea am lucrat îndeaproape cu autoritățile locale și autoritățile de sănătate publică din India pentru a aborda provocările cu care ne confruntăm noi și toate companiile în relația cu COVID-19″, a declarat într-o declarație adresată Reuters. Acțiunile Foxconn au scăzut până la 6,2% după raportul Reuters. Acțiunile s-au închis cu 5,31%, depășind o scădere de 3,8% pe piața mai largă din cauza îngrijorărilor cu privire la creșterea cazurilor de COVID-19 în Taiwan. India a beneficiat de mișcarea Apple de a muta unele zone de producție din China pe alte piețe în timp ce navighează într-un război comercial între Washington și Beijing și a colaborat cu Apple pentru asamblarea iPhone 12.

În timp ce cota Apple din piața bugetară din India, dominată de telefoane, este mică, CEO-ul Tim Cook a declarat în ianuarie că afacerile din India s-au dublat în trimestrul decembrie față de anul precedent, ajutat de lansarea unui magazin online. Foxconn a declarat în mod similar că vânzările puternice de smartphone-uri au contribuit la o performanță mai puternică decât se aștepta în al patrulea trimestru, pe fondul tendinței de la work from home. Firma de cercetare a pieței Canalys a declarat despre creșterea din India că s-a extins până în primul trimestru, Apple livrând mai mult de un milion de iPhone-uri.  

Cu toate acestea, perspectivele au fost estompate de criza coronavirusului care a cuprins India, unde cazurile și decesele COVID-19 au crescut într-un ritm record în ultimele săptămâni. Țara a înregistrat în jur de 22,66 milioane de infecții și peste 246.000 de decese, experții spunând că cifrele reale ar putea fi mult mai mari. Foxconn nu este singurul producător afectat. Nokia și producătorul chinez de smartphone-uri OPPO au suspendat producția la fabricile din India după ce muncitorii au dat rezultate pozitive pentru COVID-19. 

TrendForce, compania de cercetare tehnologică din Taipei, și-a redus luni prognoza de creștere a producției globale de smartphone-uri la 8,5% de la 9,4%, citând impactul coronavirusului din India asupra marilor furnizori, inclusiv Samsung și Apple. „Prin urmare, se așteaptă ca mărcile de smartphone-uri să își monitorizeze îndeaproape inventarele de dispozitive întregi și să își adapteze planurile de producție ulterioare în consecință”, a spus TrendForce într-un raport.

Etichete: , , , ,

Sursa: EXCLUSIVE Foxconn’s iPhone output in India down amid COVID surge-sources