Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin. Care este motivul

Scris de | 13 mai, 2021
Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin. Care este motivul

La doar câteva săptămâni după ce Tesla a început să accepte plata în Bitcoin pentru mașinile sale, Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj în care anunță că firma sa va „suspenda” această metodă de plată. Conform postării, Tesla este „îngrijorată cu privire la utilizarea din ce în ce mai mare a combustibililor fosili pentru minarea de Bitcoin și tranzacții”.

Un studiu publicat anul trecut estima că minatul de Bitcoin folosea 7,46GW în medie, iar același studiu estima cifra din acest an la 16,71GW. Asta ar însemna un total de 147,79TWh anual.

Tesla spune de asemenea că „nu va mai vinde niciun Bitcoin”, după ce mai devreme în acest an a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va aștepta să le utilizeze atunci când tehnologiile de minare vor fi „mai sustenabile”. Este neclar însă ce procent din acea sumă a vândut deja compania.

„Suntem îngrijorați de folosirea din ce în mai mare a combustibilului fosil, în special a cărbunelui, care are cele mai mari emisii dintre combustibili, pentru minarea și tranzacționarea de Bitcoin. Criptomonedele reprezintă o idee bună din multe aspecte, și credem că au un viitor promițător, însă acesta nu se poate realiza cu prețul mediului înconjurător” se arată în comunicatul emis de Tesla și publicat pe Twitter-ul lui Musk.

Fără să menționeze vreo criptomonedă în special, compania mai spune că este în căutarea unor alternative care folosesc sub 1 procent din totalul energiei utilizate de Bitcoin. Acest lucru ar elimina din peisaj Dogecoin, monedă pe care Musk a mizat mult în ultima perioadă. Ethereum rămâne însă o posibilitate, deoarece minerii acestei monede au discutat despre posibilitatea de a trece la un sistem de minat mai eficient din punct de vedere energetic.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Tesla suspends Bitcoin car purchases citing environmental impact