SpaceX a decis cum va decurge testul orbital al rachetei Starship

Scris de | 14 mai, 2021
SpaceX a decis cum va decurge testul orbital al rachetei Starship
FOTO via TechCrunch

După aterizarea cu succes al lui SN15, cea mai recentă rachetă Starship de test, care a stabilit și o premieră în acest sens, SpaceX se gândește deja la pașii următori care trebuie parcurși pentru testarea ulterioară a prototipului care va duce, în cele din urmă, omenirea către Marte.

Conform unui document trimis de SpaceX către FCC (Federal Communications Commision) pentru aprobare, compania deținută de Elon Musk plănuiește să lanseze un prototip Starship cu ajutorul unei rachete booster Super Heavy, de la sediul Starbase din Boca Chica, Texas. Aceasta urmează să ducă Starship pe orbită, pentru ca apoi să se întoarcă și să cadă controlat în Golful Mexic, la aproximativ 35 Km de coastă.

În tot acest timp, Starship va traversa peste Florida, pentru ca apoi să cadă și ea controlat de partea cealaltă a Statelor Unite, în Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de Km de Insula Kauai, care face parte din arhipelagul hawaian. Toată misiunea ar urma să dureze 90 de minute, de la lansare până ce Starship va atinge apa oceanului.

Odată cu acest nou test, SpaceX se apropie și mai mult de realizarea promisiunii făcute către NASA, și anume că Agenția Spațială Americană se va putea folosi de racheta Starship în cadrul misiunii Artemis, care se va derula în 2024 și al cărei scop este reîntoarcerea oamenilor pe Lună.

Etichete: , , ,

Sursa: SpaceX charts a path for Starship's first orbital test flight