De ce să cumperi un telefon cu 5G în 2021

Scris de | 17 mai, 2021
De ce să cumperi un telefon cu 5G în 2021

Această întrebare este pe buzele tuturor celor care se gândesc să își schimbe telefonul în acest an și nu știu dacă să opteze pentru un model cu 5G sau nu. Deși terminalele dotate cu această compatibilitate au început să devină din ce în ce mai accesibile, după cum putem vedea la o scurtă privire de ansamblu asupra costurilor de pe acest segment, utilizatorii indeciși nu sunt convinși despre cum ar trebui să-și cheltuie banii.

Pe scurt, tehnologia 5G este acel avans tehnologic care ne permite să avem acces la viteze mai mari de Internet mobil. Mult mai mari. Aceasta va înlocui actualul standard 4G în următorii ani, iar acoperirea sa va crește din ce în ce mai mult, chiar dacă astăzi este prezentă mai mult în mediul urban. Așa cum era de așteptat, telefoanele care suportă aceste viteze devin din ce în ce mai accesibile.

Dacă la început vorbeam de doar câteva zone cu acoperire 5G la nivel național, și de câteva terminale care făceau parte din segmentul flagship-urilor, smartphone-urile care ies pe piață în ultima vreme pun accent din ce în ce mai mult pe această compatibilitate. Astfel, am ajuns să vedem chiar și telefoane sub 1000 de lei care sunt 5G Ready și din ce în ce mai mulți operatori care oferă acoperire în cele mai mari orașe din țară.

Pentru cine nu este decis încă ce telefon cu 5G să aleagă, noi am avut ocazia să testăm cel mai nou smartphone lansat de Realme, și anume Realme 8 5G. Acesta vine la un preț recomandat de sub 1000 de lei pentru variantă mai puțin ofertantă din punct de vedere al stocării și al RAM-ului, și este compatibilă cu rețelele 5G ale operatorilor telefonici care activează în România.

Realme 8 5G este un terminal care vine echipat și cu un ecran cu rată de refresh a display-ului de 90 de Hz, dar și o baterie foarte ofertantă de 5000 de mAh, care poate rezista cu brio la două zile de utilizare în condiții normale. După cum poți observa și în review-ul scris pe connect.ro, conectivitatea 5G a terminalului este la nivelul potrivit, iar dacă locuiești într-o localitate în care acoperirea este deja valabilă te poți bucura fără probleme de tot ce are de oferit acest telefon ieftin și bun.

Etichete: , , , ,