Instagram ar putea permite în sfârșit crearea unei postări de pe desktop

Scris de | 17 mai, 2021
Instagram ar putea permite în sfârșit crearea unei postări de pe desktop

Deși este una dintre cele mai mari rețele sociale din lume, Instagram are o problemă evidentă de utilizare, mai ales pentru cei care tind să folosească aplicația pe desktop: nu permite crearea unor postări decât de pe smartphone-uri. Nici măcar tabletele nu prea primesc atenție din partea rețelei sociale, în timp ce pe desktop, experiența de utilizare este construită doar pentru a vizualiza conținut, nu și pentru a posta conținut nou.

Din fericire, se pare că o schimare se ivește la orizont. Instagram ar putea permite în curând utilizatorilor săi să posteze conținut și de pe un PC. Informația vine de la un mobile developer și leaker, Alessandro Paluzzi, care spune că rețeaua socială lucrează deja la o modalitate de a încărca fotografii și videoclipuri de pe un web browser.

Utilizatorii vor avea acces la aproape aceleași opțiuni care se regăsesc și pe mobil, inclusiv filtre, astfel că cei care vor să își publice spre exemplu creațiile artistice realizate pe un desktop vor putea să o facă mult mai rapid și mai ușor, fără a fi nevoie să le transfere pe telefon.

https://twitter.com/alex193a/status/1393240994125160448

Din nefericire, informațiile oferite de Paluzzi sunt destul de limitate – nu există încă o dată posibilă pentru lansarea acestei funcții, și nici nu există vreun detaliu cu privire la un eventual suport pentru Instagram Stories.

În ceea ce privește tabletele, Instagram pare în continuare că nu acordă prea multă atenție acestui segment, în ciuda faptului că a cunoscut o renaștere în ultimul an, iar noi dispozitive precum iPad Pro-ul celor de la Apple oferă din ce în ce mai multă putere de procesare și eficiență pentru utilizatori.

Etichete: , , ,

Sursa: Instagram on the Web might finally allow creating posts