Venitul global pe smartphone-uri depășește 100 de miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021

Scris de | 23 mai, 2021
Venitul global pe smartphone-uri depășește 100 de miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021
foto via @apple.com

Potrivit unui raport StrategyAnalytics, piața a adus o cifră ridicată, Apple conducând industria, seria iPhone 12 reprezentând cel mai mare număr de vânzări și venituri de pe întreaga piață. Linda Sui, Senior Director la Strategy Analytics, a declarat că „Apple și Samsung rămân clari pe primul loc în ceea ce privește veniturile, dar concurența este intensă. Vivo l-a depășit pe Huawei și a ajuns pe locul trei în acest trimestru, pentru prima dată ”.

În mod similar, analistul principal Yiwen Wu a adăugat, de asemenea, că „Piața globală a smartphone-urilor este remarcabilă, cu 25% din veniturile provenite de pe dispozitive super premium cu prețuri de peste 900 USD. Apple și Samsung domină aceste segmente extrem de profitabile. Vivo a cunoscut succes și este pe primul loc în grupa angro de la 400 la 499 dolari, în timp ce Oppo a condus în intervalul 191 – 299 USD în primul trimestru al anului 2021. „

În timp ce Samsung și Apple au dominat piața, branduri chinezești de smartphone-uri precum Xiaomi, Oppo, Vivo și altele s-au luptat și pentru cota de piață. Veniturile totale din această perioadă au atins, de asemenea, un nou record pentru acest trimestru.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Global Smartphone Revenue crosses $100 billion in Q1 2021: Report