Astăzi este ultima zi de producție pentru telefoane și tablete LG. În ce domeniu excelează compania

Scris de | 1 iunie, 2021
Astăzi este ultima zi de producție pentru telefoane și tablete LG. În ce domeniu excelează compania
foto via @vnexpress.net

LG și-a confirmat oficial ieșirea de pe piața cu smartphone-uri la începutul lunii aprilie, dar a avut nevoie de ceva timp pentru a încheia operațiunile. Potrivit rapoartelor din Coreea de astăzi, este ultima zi de producție pentru telefoane și tablete LG.

Compania va continua să sprijine dispozitivele existente pentru ceva timp. Modelele premium vor primi trei ani de asistență software. Unele modele (inclusiv telefoanele din seria Q) vor primi Android 12, iar cele mai recente modele premium sunt de așteptat să ajungă la Android 13. Utilizatorii vor putea primi servicii post-vânzare timp de 4 ani de la data fabricării dispozitivului.

Fabrica LG Electronics din Vietnam, unde erau construite majoritatea telefoanelor LG, va trece la electrocasnice. LG își tranziționase deja o parte din capacitatea sa de producție la aparate, ca o modalitate de a menține angajații din fabrica de smartphone-uri. Lucrătorii rămași din liniile de smartphone vor fi realocați până la sfârșitul lunii iulie.

Fabrica de la Haiphong a fost înființată în 2015 și fabrica televizoare și aparate pe lângă telefoane. De asemenea, companiile surori LG Innotek și LG Display produc acolo module și afișaje pentru camere.

LG Electronics este pe cale să devină cel mai mare producător de aparate de uz casnic, cu vânzări record de 6,3 miliarde de dolari în T2. LG a depășit principalul rival Whirlpool, iar analiștii se așteaptă să rămână pe primul loc pentru restul anului. Între timp, Apple Korea încearcă să atragă actualii proprietari LG cu un program de schimb, oferind 135 USD pentru un nou iPhone 12 sau 12 mini cu câteva reguli (de exemplu, trebuie să fie un telefon 4G sau 5G utilizat cel puțin o lună).

Etichete: , ,

Sursa: LG stops manufacturing phones today, plant is transitioning to making home appliances