După Call of Duty Mobile și PUBG, un nou shooter va avea curând versiune de mobile. Riot va lansa Valorant pentru smartphone-uri

Scris de | 3 iunie, 2021
După Call of Duty Mobile și PUBG, un nou shooter va avea curând versiune de mobile. Riot va lansa Valorant pentru smartphone-uri
foto via @engadget.com

Nu există încă prea multe detalii, cum ar fi când va fi lansat, despre ce hardware sau cum va diferi de jocul principal – dar Riot spune că noua versiune se va numi pur și simplu Valorant Mobile.

Dezvoltatorul susține că versiunea pentru PC a jocului, lansată anul trecut, are în medie 14 milioane de jucători lunari. Valorant a ieșit, de asemenea, din cel mai mare turneu competitiv de până acum, cu un eveniment în Islanda, iar Riot spune că peste 1 milion de spectatori concurenți s-au prezentat la finalele din 31 mai.

Știrile nu ar trebui să fie prea surprinzătoare. La începutul acestui an, Riot a făcut o mișcare similară cu League of Legends, lansând un spinoff axat pe mobil numit Wild Rift. Între timp, unii dintre cei mai populari shooteri din lume s-au mutat și pe smartphone-uri; PUBG Mobile și Call of Duty Mobile sunt ambele hituri uriașe, iar o versiune pentru smartphone a Apex Legends este, de asemenea, pe drum.

De asemenea, se pare că Riot caută să construiască Valorant în alte moduri. Fără a intra în detalii, în afară de versiunea mobilă, dezvoltatorul spune că se „pregătește să extindă franciza pentru a aduce Valorant la mai mulți jucători din întreaga lume”. Din nou, acest lucru se datorează rezultatelor obținute în urma jocului League of Legends, care în prezent s-a extins în orice, de la cărți de benzi desenate la jocuri de cărți digitale până la o viitoare serie animată pe Netflix.

Etichete: , ,

Sursa: Valorant is the latest big shooter to get a mobile spinoff