Noua politică de confidențialitate a TikTok va permite aplicației să colecteze date biometrice

Scris de | 6 iunie, 2021
Noua politică de confidențialitate a TikTok va permite aplicației să colecteze date biometrice

TikTok este, fără îndoială, o aplicație distractivă de utilizat, dar dacă ești îngrijorat de confidențialitatea ta, îți recomandăm să nu îl mai folosești sau cel puțin să te înregistrezi cu el. Conform unui raport al TechCrunch, au observat o modificare a politicii de confidențialitate a utilizatorului TikTok în care compania și-a dat în esență permisiunea de a colecta datele tale biometrice.

Acestea includ date, cum ar fi amprentele tale, recunoașterea facială și inregistrările vocale, dar exact pentru ce intenționează să utilizeze aceste date nu este clar. Când publicația a contactat compania pentru clarificări, un purtător de cuvânt al TikTok a spus că va cere consimțământul utilizatorului atunci când începe procesul de colectare a datelor.

Cu toate acestea, după cum subliniază TechCrunch, politica de confidențialitate a TikTok este formulată în așa fel încât să solicite consimțământul numai atunci când este cerut legal. Politica citește parțial: „Putem colecta identificatori biometrici și informații biometrice așa cum sunt definite în legislația SUA, cum ar fi amprente faciale și amprente vocale, din Conținutul dvs. de utilizator. Acolo unde este cerut de lege, vom solicita permisiunile necesare de la dvs. înainte de o astfel de colectare. ”

Înainte de aceasta, se constata deja că aplicația colectează date despre utilizatori fără a le informa. Acest lucru a fost descoperit doar în iOS 14, unde Apple a făcut-o astfel încât utilizatorii să fie informați ori de câte ori o aplicație încearcă să citească informații din clipboard-ul utilizatorului. TikTok a apărat decizia spunând că este vorba de combaterea comportamentului spam, dar ulterior a fost eliminată.

Etichete: , ,

Sursa: TikTok’s New Privacy Policy Will Allow The App To Collect Biometric Data