Apple, nevoită să plătească milioane de dolari compensație unei studente. Care este motivul

Scris de | 8 iunie, 2021
Apple, nevoită să plătească milioane de dolari compensație unei studente. Care este motivul

Apple a ajuns la o înțelegere într-un proces cu o studentă de 21 de ani, aceasta urmând să primească câteva milioane de dolari ca urmare a faptului că fotografiile sale au fost distribuite fără voia sa, informează The Telegraph. Mai exact, în 2016, tânăra și-a trimis iPhone-ul la un service autorizat al Apple din California, pentru a fi reparat.

Angajații service-ului au profitat de faptul că telefonul nu avea șterse toate datele, precum fotografii și videoclipuri, și au distribuit pe Facebook-ul personal al tinerei imagini explicite cu aceasta, precum și un videoclip în care ea întreținea relații sexuale. În total, 10 imagini și videoclipuri au fost puse pe contul de Facebook al studentei.

Aceasta a aflat de la prietenii săi de cele întâmplate și a șters imaginile compromițătoare, dând în judecată apoi compania din Cupertino și angajații service-ului pentru încălcarea dreptului la viață privată și provocarea unei suferințe emoționale. Angajații implicați au fost concediați.

Într-un răspuns oferit celor de la The Telegraph, Apple spune că „atunci când am aflat de această încălcare gravă a politicilor noastre, din 2016, am acționat imediat și de atunci am continuat să ne înăsprim protocoalele cu vânzătorii noștri autorizați”.

Unul dintre motivele pentru care Apple a fost dată în judecată în acest caz este faptul că gigantul din Cupertino le cere clienților să trimită un iPhone la reparat fără parolă sau cod PIN, ceea ce permite tuturor celor implicați în procesul de service să acceseze datele de pe dispozitiv. De asemenea, este recomandată și o revenire la setările din fabrică atunci când telefonul este trimis într-un service autorizat Apple.

Etichete: , ,

Sursa: Apple pays millions to woman after explicit photos posted online