Samsung va produce panouri flexibile OLED pentru Google, vivo și Xiaomi

Scris de | 8 iunie, 2021
Samsung va produce panouri flexibile OLED pentru Google, vivo și Xiaomi

În urmă cu o săptămână, ETNews anunța că Samsung Display, divizia sud-coreenilor care se ocupă cu producția de ecrane, va începe să aprovizioneze Google cu panouri de tip UTG (Ultra Thin Glass), pentru smartphone-uri pliabile și cu panouri de tip OLED flexibile. Astăzi, avem mai multe detalii cu privire la acest subiect grație celor de la The Elec.

Se pare că Google nu este singura companie cu care Samsung a ajuns la o înțelegere pentru a produce display-uri pliabile. Sud-coreenii s-au înțeles și cu vivo și Xiaomi, și toate cele trei companii client ale Samsung plănuiesc să anunțe lansarea unor telefoane pliabile spre sfârșitul acestui an. Asta înseamnă că primele panouri flexibile OLED vor intra în faza de producție în masă în luna octombrie.

Google Pixel-ul pliabil ar urma să aibă un display de 7,6 inci care se pliază în interior, în timp ce vivo va folosi un ecran mai mare, de 8 inci, cu un aspect ratio ușor pătrat, de 10,2:9. Panel-urile vor fi realizate de Samsung în fabrica din Asan, iar modelul celor de la vivo va include și un display extern de 6,5 inci, fabricat de BOE.

În ceea ce privește pliabilul Xiaomi, dimensiunile sale sunt necunoscute, însă se pare că Samsung va fabrica display-ul intern, în timp ce CSOT îl va produce pe cel extern.

Oppo ar fi trebuit să anunțe și ea un pliabil construit cu ecrane Samsung, însă lansarea acestuia a fost amânată până în 2022. Acesta va avea un design de tip clamshell, cu ecran interior de 7,1 inci de tip LTPO și unul extern de 1,5-2 inci. Zvonurile anterioare vorbeau și despre un model cu ecran de 8 inci, însă acesta se pare că nu va mai fi produs.

Samsung Display va oferi, bineînțeles, și panourile care se vor afla pe noile telefoane pliabile ale gigantului sud-coreean, Galaxy Z Fold3 și Z Flip3, care vor fi lansate luna viitoare.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Samsung Display to begin foldable OLED panel production for Google in October