Battlefield 2042 vine în octombrie cu tornade, lupte uriașe și fără campanie single-player

Scris de | 10 iunie, 2021
Battlefield 2042 vine în octombrie cu tornade, lupte uriașe și fără campanie single-player

EA a oferit în sfârșit primul trailer pentru următorul joc din seria Battlefield, care nu se va numi Battlefield VI, așa cum se așteptau mulți fani ai seriei, ci Battlefield 2042, indicând astfel faptul că vom merge 20 de ani în viitor cu noul titlu al francizei.

Jocul dezvoltat de Dice va sosi în luna octombrie, pe 22 mai exact, și va fi disponibil pe vechea generație de console (Xbox One și PS4), noile Xbox Series X și PS5, dar și pe PC prin Origin, Steam și Epic Games.

Trailer-ul are 5 minute și nu conține gameplay, o dezvăluire a acestuia urmând să fie făcută pe 13 iunie. Ceea ce conține însă, este exact ceea ce ne așteptam de la Battlefield: război la o scară masivă, cu evenimente care vor schimba complet harta și surprinzător de multe referințe amuzante la titluri anterioare din serie. De altfel, în trailer regăsim și un omagiu adus lui RendeZook, protagonistul unuia dintre cele mai celebre momente din gaming (video aici).

Povestea noului Battlefield are loc în anul 2042, unde „lumea este la capătul puterilor. Lipsa mâncării, a energiei și a apei potabile au dus la căderea a zeci de națiuni, creând cea mai mare criză a refugiaților din istoria omenirii. În timpul acestei crize, SUA și Rusia intră într-un război global, iar refugiații, numiți acum No-Pats (fără patrie) se alătură ambelor tabere”.

Descrierea se reflectă și în noile hărți din Battlefield, care includ bătălii în Antarctica, unde jucătorii se vor lupta pentru petrol, în Qatar, unde furtuni de nisip își vor face apariția, și într-o metropolă sud-coreeană, răvășită de o tornadă. Ca în titlurile anterioare, evenimentele dinamice, care vor face ca harta să se schimbe în timpul jocului, vor avea un rol important de jucat.

Dice spune că noile hărți au fost realizat luând în calcul noua generație de console și plăci grafice, și chiar și numărul jucătorilor a cunoscut o creștere uriașă: 128 de oameni vor putea intra în modul principal al jocului, „all-out warfare” (pe consolele vechi, va exista o limită de 64 de oameni). Battlefield 2042 va avea și un mod multiplayer de echipă numit „hazard zone”, despre care Dice spune că nu este un battle-royale, precum și un al treilea mod încă neanunțat. Va lipsi complet o campanie single-player tradițională.

Battlefield 2042 va avea un model de tipul „live service”, ceea ce înseamnă că EA va adăuga constant conținut nou și, bineînțeles, nu vor lipsi battle pass-urile, care vor aduce skin-uri, specialiști noi și alte bonusuri.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,