Primele impresii despre F1 2021 – Ce ne-a plăcut și ce modificări avem față de jocul anterior

Scris de | 9 iunie, 2021
Primele impresii despre F1 2021 – Ce ne-a plăcut și ce modificări avem față de jocul anterior

Dacă weekend-ul anterior fanii Formula 1 s-au putut bucura de o cursă excepțională în Baku, pentru noi săptămânile de așteptare până la Marele Premiu al Azerbaidjan-ului au fost și ele mai ușoare, datorită faptului că am putut, mulțumită celor de la EA, să ne jucăm F1 2021 cu mult înainte de lansarea programată în iulie.

Am avut acces la un build de tipul „work-in-progress” al lui F1 2021, prin care practic, am putut să vedem o mică parte din ceea ce va sosi luna viitoare, dar și să intrăm în pielea piloților din sezonul actual de Formula 1, pentru câteva tururi pe 6 circuite diferite: Bahrain, Spania, Marea Britanie, Belgia, Australia, dar și circuitul din Baku, Azerbaidjan, pe care „Marele Circ” tocmai l-a părăsit.

În acest build au fost incluse modul Driver Career, cu un sezon de 10 curse limitate la câte 5 tururi fiecare, modul Grand Prix, care îți permite să faci o singură cursă pe orice circuit, dar și modul Time Trial, în care trebuie să fii cel mai rapid de pe circuit.

Trei stiluri diferite de condus

F1 2021 screenshot

Am investit în jur de 10 ore până acum în F1 2021, și pot spune că îmi place foarte mult ceea ce am văzut. În primul rând, o mică doză de realism în plus adăugată de Codemasters este faptul că vedem intro-ul oficial al F1 înainte de a intra în meniul principal – un lucru pe care nu ai cum să nu îl apreciezi, dacă ești fan al sportului.

Apoi, remarcăm faptul că F1 2021 vine cu trei stiluri diferite pentru tipuri diferite de jucători. Avem Standard și Casual pentru cei care vor o experiență simplă de joc, mai puțin necruțătoare și în care greșelile pe care le faci nu sunt taxate imediat, dar și Expert, pentru cei care vor să aibă parte de o provocare în noul titlu. De altfel, opțiunile aici sunt multe și imposibil de enumerat, pentru că poți face o mulțime de lucruri ca să îți faci viața mai grea în acest joc, inclusiv in carieră – poți face ca echipele adverse să obțină mai multe resurse mai rapid, să avanseze dezvoltarea mașinii cu mult înaintea ta și multe altele.

Controlul mașinii se simte puțin diferit în acest an, în special datorită noilor pneuri, care oferă un feedback mult mai realist, mai ales pe circuite unde jucătorul avea un avantaj clar față de AI până acum, precum Bahrain. Apropo de AI, pe acesta l-am ținut pe 70 de-a lungul gameplay-ului, mai ales că nu sunt cel mai competent pilot virtual, iar Codemasters ne-a sugerat să nu dăm o atenție foarte mare comportamentului pe circuit al piloților, pentru că evident, acest aspect nu este încă finalizat.

Podeaua și zonele laterale pot fi în sfârșit avariate

Un alt lucru pe care îl vei observa este că nu mai poți schimba fuel mix-ul din meniul din dreapta jos – practic, acel lucru de care te foloseai atunci când voiai să economisești combustibil sau să folosești cât mai mult într-o încercare disperată de a trece de un adversar. Schimbarea aceasta vine tot în ajutorul realismului, ca urmare a faptului că în campionatul de Formula 1 posibilitatea de a schimba această opțiune în timpul curselor a fost blocată.

Codemasters a adăugat și un lucru pe care fanii seriei îl cereau de foarte mult timp: în sfârșit podeaua și zonele laterale ale mașinii pot fi avariate, lucru care până acum nu era posibil. Mai mult, orice pagube suferite în timpul cursei, indiferent cât de mici, îți vor afecta evident performanța, mai ales în viraje, acolo unde vei pierde fie viteza, fie controlul. Eu am pierdut aripa față în urma unui contact cu Mick Schumacher într-o cursă, și mașina a devenit aproape imposibil de pilotat.

În termeni grafici, build-ul acesta a venit cu ray tracing, și aș spune că se observă o îmbunătățire minoră din punct de vedere grafic față de F1 2020. Am testat jocul pe PC și l-am rulat cu mai toate setările pe ultra și high, pe un RTX 2080 SUPER, însă presimt că pe noua generație de console, unde va rula cel mai probabil la calitate 4K cu 60fps, experiența F1 2021 va fi cu adevărat excelentă.

Atât despre acest build al lui F1 2021, însă urmează un review complet al jocului în luna iulie, mai ales că atunci vom lua contact și cu Braking Point, noul Story Mode al jocului, în care începi ca pilot de Formula 2 și te vei întâlni cu câteva fețe cunoscute din jocurile anterioare. În plus, jocul va aduce noutăți și în Career Mode, unde vei putea să participi într-un sezon de Formula 1 alături de un prieten, fie pilotând pentru aceeași echipă, fie luptându-te cu el pentru prima poziție de la constructori diferiți.

Etichete: , , , ,