E3 2021: Razer Blade 14, anunțat oficial. Preț și disponibilitate pentru laptopul compact de gaming cu procesor AMD

Scris de | 15 iunie, 2021
E3 2021: Razer Blade 14, anunțat oficial. Preț și disponibilitate pentru laptopul compact de gaming cu procesor AMD

Razer a anunțat astăzi, în cadrul prezentării sale din cadrul E3, revenirea unui produs apreciat din istoria gaming-ului: laptopul Razer Blade 14. După o pauză de trei ani, Blade 14 a revenit sub forma primului Razer Blade cu un procesor AMD integrat, în speță AMD Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee.

Noul Razer Blade 14 va oferi, de asemenea, multiple opțiuni de plăci video și display-uri, cele mai puternice opțiuni fiind NVIDIA GeForce RTX 3080, respectiv display-ul Quad HD de 165Hz, toate acestea fiind ambalate într-o carcasă compactă de 14 inci. În completarea performanței vin și caracteristici precum iluminarea Razer Chroma RGB la nivel de tastă, sunetul dinamic THX Spatial Audio și o gamă variată de porturi.

Razer Blade 14: Performanță

Odată cu renașterea Blade 14 se naște și un parteneriat nou între Razer și AMD, acesta concretizându-se sub forma primului Razer Blade care a rulat vreodată pe un procesor AMD. Procesorul AMD Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee și 16 fire de execuție are o frecvență de boost de până la 4,6 GHz, ce-i permite să abordeze și cele mai intense sarcini de procesare și să reducă latența în jocuri. Noul Blade 14 cu AMD Ryzen nu oferă doar cea mai mare putere de calcul din clasa sa, ci o face într-un mod eficient energetic, rece și silențios, oferindu-le utilizatorilor până la 12 ore de autonomie.

Blade 14 utilizează cele mai noi GPU-uri pentru laptop din seria NVIDIA GeForce RTX 30, cea mai avansată opțiune fiind chiar GPU-ul de laptop NVIDIA GeForce RTX 3080. Construită pe arhitectura NVIDIA Ampere, seria RTX 30 oferă performanțe îmbunătățite de ray tracing și funcții avansate de Inteligență Artificială. În plus față de performanțele grafice îmbunătățite, seria GeForce RTX 30 dispune de o suită de tehnologii Max-Q, cum ar fi Dynamic Boost, Whisper Mode 2.0 și un BAR redimensionabil, aceste funcții permițându-i lui Blade 14 să rămână silențios.

Razer Blade 14: Display

Razer Blade 14 oferă cele mai rapide ecrane de 14 inci pentru gaming de pe piață. De la Full HD 144Hz și până la Quad HD 165Hz, ambele panouri de nivel IPS oferă o acoperire bună a culorilor, ajungând până la 100% SRGB pe panoul Full HD și până la 100% DCI-P3 pe panoul Quad HD. Rata de reîmprospătare a ambelor panouri, asociată cu tehnologia integrată AMD FreeSync Premium, oferă o experiență de joc fluidă. Pentru a asigura o experiență unitară pentru toți utilizatorii, fiecare panou este calibrat individual din fabrică pentru o precizie de culoare mai bună.

Razer Blade 14: Dimensiuni

Razer Blade 14 are o carcasă realizată integral din aluminiu. Pentru a face Blade 14 subțire și compact de-a întregul, dimensiunile carcasei au fost reduse la 0,66 ”x 8,66” x 12,59”, ceea ce îl face cel mai mic laptop de gaming de 14 inci. Pentru a realiza acest lucru, Blade 14 utilizează sistemul Razer de răcire pe bază de vapor chamber, în loc de sistemele voluminoase bazate pe conducte de căldură, pe care le folosesc alte laptopuri de gaming.

Camera etanșată sub vid din Blade 14 folosește lichid vaporizat pentru a disipa căldura departe de componentele importante și utilizează simultan două ventilatoare cu profil foarte subțire, fiecare dintre acestea având 88 de pale cu o grosime de 0.1 mm, la fel de subțire ca un fir de păr, pentru a trage aer rece înăuntru și pentru a împinge aerul fierbinte afară, astfel asigurându-se că atât procesorul principal, cât și unitatea grafică pot funcționa la capacitate maximă, rămânând în același timp reci.

Razer Blade 14: Caracteristici

Blade 14 dispune de o mulțime de caracteristici care depășesc domeniul jocurilor și îmbunătățesc experiența de utilizare de zi cu zi. Pe marginea de sus a display-ului se află o cameră web 720p, pentru ca utilizatorii să poată prelua apeluri video când lucrează departe de birou, ce beneficiază de un senzor IR pentru conectare prin intermediul Windows Hello. Tastatura este iluminată de Razer Chroma RGB și poate fi personalizată la nivel de tastă astfel încât să afișeze oricare dintre cele 16,8 milioane de culori disponibile prin Razer Synapse.

Pe lateralele tastaturii se regăsesc difuzoarele care pot fi reglate prin tehnologia integrată THX Spatial Audio, astfel încât să ofere un sunet potrivit pentru gaming, filme sau muzică. Pe marginile laterale ale lui Blade 14 se află mai multe porturi, inclusiv două USB 3.2 Gen 2 Type-C cu Power Delivery, două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A pentru conectarea dispozitivelor cu mufă clasică, un port HDMI 2.1 pentru conectarea la seturile media din sălile de conferință și o mufă de 3,5 mm pentru un sunet 3D cu THX Spatial Audio.

Razer Blade 14: Încărcător pe bază de nitrură de galiu

Alături de Razer Blade 14, Razer a anunțat și primul său încărcător pe bază de nitrură de galiu (GaN), încărcătorul Razer USB-C GaN. Folosind tehnologia GaN, noul încărcător este bun pentru gameri, prosumers și pentru cei aflați adesea în mișcare. Oferind până la 130W de putere combinată de încărcare către cele două porturi USB-C și cele două porturi USB-A, încărcătorul le permite utilizatorilor să-și încarce smartphone-ul, tableta sau laptop-ul, fiind în același timp suficient de mic pentru a fi introdus în buzunar.

Tehnologia GaN prezentă în noul încărcător este mai eficientă în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea de încărcare în comparație cu un încărcător obișnuit pe bază de siliciu, și în ceea ce privește performanța termică, ceea ce se traduce într-un risc redus de supraîncălzire sau scurtcircuitare a dispozitivelor conectate.

Razer Blade 14: Preț și Disponibilitate

Razer Blade 14 este disponibil acum la prețuri începând de la 1,999.99 Euro, pe Razer.com, în cadrul magazinelor RazerStore și în oferta partenerilor retail autorizați.

Încărcătorul Razer USB-C GaN este disponibil acum la prețul de 179,99 Euro pe Razer.com și în cadrul magazinelor RazerStore.

Etichete: , , , ,