OnePlus ar putea fi de acum un sub-brand al OPPO

Scris de | 23 iunie, 2021
OnePlus ar putea fi de acum un sub-brand al OPPO
foto via @pocketnow.com

OnePlus a anunțat recent că a integrat o serie de echipe cu OPPO, iar cofondatorul companiei, Pete Lau, a declarat că integrarea va permite „eficientizarea mai bună a operațiunilor noastre și valorificarea resurselor partajate suplimentare”. Au existat însă întrebări cu privire la mutare, deoarece OnePlus nu a menționat dacă este vorba de o „fuziune”. Cu toate acestea, un nou raport ieșit la iveală a dezvăluit că OnePlus devine un sub-brand al OPPO. Pentru context, atât OnePlus, cât și Oppo sunt deținute de BBK Electronics, astfel că anunțul „integrării ulterioare” nu este tocmai o surpriză.

Tipster-ul Evan Blass a publicat un document pe Twitter care pare a fi o notă internă, ce conține puncte de discuție care ar putea fi utilizate de departamentul de relații publice al OnePlus. Există o întrebare despre cum vor fi lucrurile cu relația dintre OnePlus și Oppo, pentru care răspunsul este: „Odată cu integrarea, OnePlus devine un brand în cadrul Oppo, însă va continua să funcționeze ca o entitate independentă”. Nota continuă spunând că fuziunea ar ajuta OnePlus și Oppo să „eficientizeze resursele” și să le îmbunătățească – același lucru pe care Lau l-a spus în postarea sa de pe forum.

„Odată cu fuziunea ambelor firme, vom avea mai multe resurse la îndemână pentru a crea produse și mai bune. De asemenea, ne va permite să fim mai eficienți în operațiunile noastre”, rezumă nota fuziunii. În plus, aceasta continuă specificând că nu vor exista modificări din partea canalelor de contact ale clienților și a relațiilor publice, întrucât atât OnePlus, cât și Oppo ar rămâne ca mărci independente. Mai mult, datele pe care OnePlus le primește de pe dispozitive ar continua să le stocheze pe propriile sale servere.

Cea mai recentă dezvoltare pare a fi o decizie axată pe business și este probabil să nu aducă modificări semnificative pentru consumatori, deoarece ambele companii își împart deja producția și lanțul de aprovizionare.

Etichete: , ,

Sursa: OnePlus is now an OPPO sub-brand: Leaked memo