Se pare că Apple a încheiat producția iPhone 12 Mini

Scris de | 23 iunie, 2021
Se pare că Apple a încheiat producția iPhone 12 Mini
foto via @apple.com

Încercarea Apple de a revigora piața de telefoane mici cu iPhone 12 Mini nu a fost întâmpinată de o cerere copleșitoare a consumatorilor. În urma mai multor rapoarte despre performanța slabă a vânzărilor terminalului compact, gigantul din Cupertino ar fi oprit fabricarea de noi unități ale acestuia.

Un nou raport al firmei de cercetare taiwaneze TrendForce a dezvăluit că iPhone 12 Mini nu mai este în producție. Dispozitivul a ajuns la sfârșitul ciclului de viață în al doilea trimestru, după o performanță dezamăgitoare a vânzărilor, se arată în raport. Se așteaptă ca Apple să se concentreze asupra creșterii vânzărilor celorlaltor trei modele din seria iPhone 12, având în vedere faptul că iPhone 12 Mini a suferit performanțe de vânzare dezamăgitoare comparativ cu acestea.

După cum subliniază raportul, telefonul compact nu s-a descurcat prea bine față de frații săi mai mari, cum ar fi iPhone 12 și iPhone 12 Pro, fără ca Apple să mai aibă prea multe soluții în afară de a-și întrerupe producția. Totuși, aceasta nu vine ca o mare surpriză. Rapoartele anterioare sugerează că modelul Mini a reprezentat doar 5% din totalul vânzărilor din seria iPhone 12 și că Apple ar putea să nu mai producă unități noi până în al doilea trimestru al anului 2021 dacă lucrurile nu se îmbunătățeau.

Apple a lansat iPhone 12 Mini alături de iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. A vizat utilizatorii care au preferat un format de telefon mic, dar nu au dorit să compromită performanța sau calitatea camerei. De asemenea, este mai ieftin, începând de la 699 de dolari comparativ cu iPhone-ul standard 12, care se vinde cu 799 de dolari. Apple a lansat chiar și o nouă variantă de culoare violet pentru telefon în aprilie.

Apple încă mai are telefonul listat pe site-ul său, deci ar trebui să fie în continuare în vânzare până la finalizarea inventarului. Deși iPhone 12 Mini nu a fost un succes precum spera Apple, zvonurile spun că gigantul din Cupertino intenționează să continue cu patru modele de iPhone, inclusiv un model Mini pentru lansarea gamei iPhone 13.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple has reportedly ended production of the iPhone 12 Mini