Microsoft anunță display-uri „Designed for Xbox”, pentru a face mai ușoară alegerea unui ecran pentru Series X

Scris de | 24 iunie, 2021
Microsoft anunță display-uri „Designed for Xbox”, pentru a face mai ușoară alegerea unui ecran pentru Series X
Foto: Xbox

Programul „Designed for Xbox” al celor de la Microsoft a fost extins pentru a include acum și monitoare și televizoare pregătite pentru cea mai puternică consolă de pe piață. Astfel, unele monitoare de gaming vor avea acum o „insignă” care va indica faptul că suportă cea mai nouă tehnologie HDMI 2.1, cu rată de refresh variabilă, până la 120Hz și rezoluție 4K.

Trei noi ecrane au fost anunțate ca făcând parte din programul „Designed for Xbox”, inclusiv un televizor de 55 de inci, din seria Philips Momentum. Acesta oferă rezoluție 4K la 120Hz cu tehnologia de gaming AMD FreeSync Premium Pro, precum și o setare de imagine dedicată pentru Xbox și suport pentru DisplayHDR 1000. Microsoft spune că a lucrat alături de Philips la validarea acestui display pentru utilizarea sa cu noile console Xbox Series X/S, iar acesta se va lansa la nivel global în această vară, pentru suma de aproximativ 1600 de dolari.

Și Asus vine cu un monitor de 43 de inci, cu suport 4K la 120Hz, și aceleași specificații ca televizorul Philips (AMD FreeSync Premium Pro și DisplayHDR 1000). O ediție specială pentru Xbox, care include și un mod dedicat consolei va fi disponibilă în octombrie, pentru aproximativ 1400 de dolari.

În fine, ultimul producător cu un display „Designed for Xbox” este Acer, care aduce cea mai ieftină variantă dintre cele trei, un monitor de 28 de inci numit Xbox Edition Gaming Monitor. Diferența stă în faptul că oferă suport doar pentru DisplayHDR 400, însă timpul de răspuns este de doar 1ms. De asemenea, are și un KVM switch inclu, care îți permite să faci mutarea rapid între mai multe PC-uri cu o singură tastatură și mouse. Monitorul se va lansa în toamnă, pentru un preț de aproximativ 950 de dolari.

Prețurile celor trei ecrane sunt destul de piperate, însă tehnologia HDMI 2.1 nu prea se găsește pe dispozitive mai accesibile momentan. Microsoft spune însă că acesta este doar startul în ceea ce privește ecranele „Designed for Xbox” și că mult mai multe monitoare și televizoare vor primi „insigna” în viitorul apropiat.

Etichete: , , , , ,