ASUS Rog Zephyrus M16, lansat oficial de producător. Specificații complete pentru laptopul de gaming

Scris de | 12 mai, 2021
ASUS Rog Zephyrus M16, lansat oficial de producător. Specificații complete pentru laptopul de gaming

ASUS Republic of Gamers a anunțat Zephyrus M16, un laptop de gaming care are montat un ecran de 16 inci și un nou procesor Intel într-o carcasă ultra-subțire de 15 inci.

Ecranul de 16 inci combină o rezoluție mare WQHD cu o rată de reîmprospătare de 165 Hz, un timp de răspuns de 3 ms și tehnologia Adaptive-Sync. De asemenea, ecranul este pregătit pentru crearea de conținut, grație formatului cu raport 16:10, a culorilor validate Pantone și a acoperirii 100% a gamutului de culoare cinematografic DCI-P3, precum și a suportului Dolby Vision pentru imagini mai bogate.

Cele mai recente procesoare care urcă în gamă până la Intel Core i9-11900H de generația a 11-a facilitează un gaming la rate de reîmprospătare mari și o performanță mai bună în crearea de conținut. GPU-ul, care poate ajunge până la un GeForce RTX 3070 pentru laptop, oferă un număr mare de cadre și tehnologiile RTX în cele mai recente jocuri.

Un sistem de 6 boxe cu woofere duale cu anularea forței produce un sunet clar, care este îmbunătățit de tehnologia Dolby Atmos. Rețeaua de microfoane 3D captează un sunet clar, iar funcția Two-Way AI Noise Cancelation elimină zgomotele din fundal.

Zephyrus M16 oferă un plus de portabilitate, având o carcasă subțire, cu o grosime de 19,9 mm, și o greutate de 1,9 kg.

ASUS ROG Zephyrus M16: Ecran de 16 inci în format de 15 inci

Designul lui Zephyrus M16 a permis montarea unui ecran de 16 inci într-o carcasă care este cu 5% mai mică decât a modelului de 15 inchi de anul trecut, Zephyrus M15. Marginile subțiri măsoară doar 4,6 mm pe toate cele patru laturi, grație unui cablu pentru ecran reproiectat, care permite ca și latura de jos să fie la fel de subțire precum celelalte. Per ansamblu, acest design atinge un raport ecran/corp de 94%.

Panoul oferă o rată de reîmprospătare de 165 Hz și o rezoluție WQHD, în vreme ce timpul de răspuns de 3 ms menține animațiile clare. Adaptive-Sync elimină efectele de rupere a imaginii și face jocurile mai fluide prin sincronizarea ratei de reîmprospătare cu cea a GPU-ului.

În plus, ecranul este calibrat din fabrică și validat Pantone pentru a fi asigurată acuratețea culorilor de la prima utilizare. Dolby Vision ajustează dinamic imaginile pentru a le face mai luminoase. Cu această funcție, creatorii pot filma și edita video-urile și stream-urile într-un format folosit de obicei de profesioniștii industriei.

Raportul ecranului de 16:10 oferă spațiu adițional pentru meniuri, ribbon-uri și bare de instrumente, permițând utilizatorului să țină pe ecran mai multe elemente. Acesta îmbunătățește navigarea pe web și crearea de conținut și oferă mai mult spațiu pentru afișajele HUD din jocuri.

ASUS ROG Zephyrus M16: Procesor Intel nou și puternic

Procesorul Core i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz. Cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, este echipat pentru streaming de jocuri, randare video și proiecte creative. Designul sistemului Zephyrus M16 îi permite CPU-ului să ruleze cu până la 45 W, alimentare susținută atunci când GPU este activ și 80 W când funcționează singur.

Până la 48 de GB de memorie RAM DDR4-3200 oferă rezerve pentru multitasking și proiecte cu elemente de înaltă rezoluție. Un SSD PCIe 4.0 cu o capacitate de stocare de până la 2 TB încarcă aceste elemente la o viteză mare, în vreme ce un al doilea slot pentru SSD permite adăugarea facilă de stocare pentru biblioteci de jocuri și portofolii profesionale de mari dimensiuni.

Răcirea eficientă permite ca GPU-ul RTX 3070 Laptop să fie tactat până la 1390 MHz la 80 W cu ROG Boost. Dynamic Boost alocă 20 W suplimentari când încărcarea CPU este mai mică, sporind astfel performanța.

La fel ca restul GPU-urilor din seria GeForce RTX 30, GeForce RTX 3070 pentru laptop se bazează pe arhitectura Ampere. Aceasta combină noile multiprocesoare de streaming cu nuclee RT de generația a 2-a și nuclee Tensor de generația a 3-a pentru a oferi o grafică realistă cu ray tracing și funcții AI avansate.

Aceste îmbunătățiri permit redarea de imagini realiste în vreme ce duc numărul de cadre la un nivel mai bun. Ele sunt susținute de suportul pentru tehnologiile NVIDIA Reflex care scad latențele în anumite jocuri multiplayer și efectele NVIDIA Broadcast care adaugă finisaje instantanee stream-urilor live.

Nevoia de răcire se schimbă în funcție de sarcină, așa că ROG oferă multiple moduri gândite pentru diferite situații. Modul Silent reduce puțin viteza pentru a menține zgomotul la un nivel redus, ceea ce este potrivit pentru sarcinile zilnice. Modul Performance oferă puterea de calcul necesară pentru a reda un număr mare de cadre în jocuri fără un zgomot excesiv. Modul Turbo duce CPU-ul la putere maximă cu un profil mai zgomotos al ventilatoarelor.

Utilizatorii pot comuta între modurile de operare manual, cu o scurtătură de pe tastatură sau automat, cu Scenario Profiles. Disponibile prin intermediul utilitarului ROG Armoury Crate, Scenario Profiles permit utilizatorilor să asocieze jocuri și aplicații individuale cu anumite moduri de operare, efecte de iluminare și alte setări de sistem.

ASUS ROG Zephyrus M16: Portabilitate

ROG Zephyrus M16 oferă portabilitate cu o grosime de 19,9 mm și o greutate de 1,9 kg și este ușor de transportat la subraț sau într-un rucsac. Bateria de 90 Wh oferă până la 10 ore de redare video, fiind dotată cu o tehnologie de încărcare rapidă care permite încărcarea la 50% în doar 30 de minute.

Posibilitatea de încărcare prin Type-C adaugă mai multă flexibilitate. În vreme ce adaptorul cu dimensiune completă este necesar pentru performanțe maxime, laptopul se poate achita de sarcinile zilnice lucrând cu un adaptor Type-C mai mic sau chiar și cu un acumulator portabil USB.

Balamaua 180° ErgoLift actualizată oferă noi posibilități. Aceasta ridică partea din spate a laptopului atunci când capacul este deschis, ceea ce plasează tastatura la un unghi mai confortabil pentru tastare, oferă mai mult spațiu pentru admisia aerului în orificiile de ventilație și permit difuzoarelor care bat în jos să ofere un volum mai mare. Balamaua se poate roti până când M16 stă plat pe masă, așa că utilizatorii pot poziționa ecranul la un unghi optim pentru vizualizare.

ASUS ROG Zephyrus M16: Sunet

Sistemul cu șase boxe cu Dolby Atmos al lui Zephyrus M16 este compus din două tweetere care lucrează cu woofere duale cu anulare a forței, pentru a produce înalte definite și bași clari. Fiecare woofer conține două difuzoare care sunt ușor decalate pentru a-și anula reciproc vibrațiile, reducând rezonanțele nedorite.

Rețeaua de microfoane 3D oferă moduri de înregistrare optimizate pentru diferite scenarii. Modul Cardioid capturează sursele de sunet din fața laptopului, făcând vocea utilizatorului să se audă tare și clar pentru streaming și chat. Modul Omnidirectional capturează sunetele din întreaga cameră, făcând posibilă integrarea unui grup de persoane într-un apel. Amestecarea celor două în modul stereo deschide oportunități bogate de înregistrare pentru creatorii de muzică.

Pentru a îmbunătăți chatul vocal, funcția avansată Two-Way AI Noise Cancelation înlătură sunetele nedorite atât la intrările cât și la ieșirile audio. Poate fi aplicată oricărui dispozitiv și chiar poate fi personalizată în funcție de aplicație, astfel încât utilizatorii să limiteze anularea zgomotelor la aplicațiile de chat, fără să afecteze sunetele din jocuri.

ASUS ROG Zephyrus M16: Conectivitate

Intrările numeroase facilitează gaming-ul, proiectele creative și lucrul de zi cu zi. Portul Thunderbolt 4 suportă două ecrane 4K la 60 Hz sau un singur monitor 8K și oferă acces la media sau alte date de pe drive-uri externe. Utilizatorii pot încărca laptopul și alte dispozitive inclusiv cele USB Type-C.

Un port separat Type-C și o pereche de porturi USB Type-A oferă u spațiu pentru periferice de jocuri și alte dispozitive. WiFi 6 permite utilizatorilor să profite de rețele wireless mai rapide, în vreme ce jack-ul Ethernet oferă o conexiune pentru gaming în regim multiplayer. Cititorul de carduri microSD facilitează accesul la media de la camere sau alte dispozitive.

Tastatura Stealth Type are un aranjament în stil desktop, iar zgomotele tastării se mențin sub 30 dB, așa că utilizatorii pot lucra sau se pot juca fără să-i deranjeze pe cei din jur. ROG a sporit cu 20% dimensiunea touchpad-ului, comparativ cu generația anterioară, iar procesarea mai rapidă oferă o acuratețe sporită pentru o experiență de tracking mai bună.

ASUS ROG Zephyrus M16: Specificații complete

ProcesorPână la Intel Core i9-11900H (4,9 GHz) 
GraficăPână la NVIDIA GeForce RTX 3070
Sistem de operareWindows 10 Pro
EcranEcran de 16 inchi WQHD (2560 x 1600), 165 Hz / 3 ms, nivel IPS, 100% DCI-P3 cu Adaptive-Sync, validare Pantone și tehnologie Dolby Vision
MemoriePână la 48 GB de memorie DDR4 la 3.200 MHz 
Stocare SSD PCIe Gen 4 de până la 2TB
TastaturăTastatură tip stealth cu iluminare RGB pe o zonă sau albă
Cursă taste 1,7 mm 
Tehnologie overstroke
Senzor de amprentă pe butonul de alimentare 
Audio 6 boxe cu woofer-e duale cu anularea forței și amplificator inteligent 
Tehnologie Dolby Atmos
Certificare Hi-Res 
Rețea de microfoane 3D cu Two-way AI Noise Cancelation
Porturi I/OThunderbolt 4 (Type-C) cu suport DP1.4 și PD 3.0
USB 3.2 Gen 2 Type-C cu suport DP 1.4 și PD 3.0t
USB 3.2 Gen 2 Type-A
USB 3.2 Gen 1 Type-A
Micro SD (312MB/s)
HDMI 2.0b 
Combo jack audio de 3,5 mm 
Kensington Lock
RJ45
WebcamÎnregistrare video 720p HD @ 30 fps
ConectivitateWIFI 6 (802.11ax 2×2)
Bluetooth 5.2
Baterie90Wh cu tehnologie Fast Charge
Dimensiuni355 x 243,5 x 19,9 mm
Greutate1,9 kg

Etichete: , , , , ,