TP-Link rămâne cel mai popular brand de device-uri Wi-Fi din lume

Scris de | 5 iulie, 2021
TP-Link rămâne cel mai popular brand de device-uri Wi-Fi din lume

TP-Link își menține, pentru al zecelea an consecutiv, poziția de cel mai popular producător de dispozitive Wi-Fi din lume, potrivit IDC Quarterly Wireless LAN Tracker, Q4 2020.

În Q4 din anul 2020, TP-Link a livrat 18 milioane de produse WLAN, având o cotă de piață globală de 17,8% și un număr de 1,2 miliarde de utilizatori din întreaga lume. De asemenea, TP-Link a înregistrat o creștere în ceea ce privește produsele WLAN din categoria de business, în special pe piețele din Europa și din Asia de Sud-Est. Toate aceste dispozitive beneficiază de tehnologii precum Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E, SDN și multe altele.

Wi-Fi 7: în ultimii zece ani, am asistat la evoluții în ceea ce privește conexiunea, care au transformat mediul online, făcând trecerea către dispozitivele mobile. În prezent, în 2021, noua bandă de 6GHz definește standardul Wi-Fi 6E, iar lumea deja se pregătește pentru ceea ce va aduce Wi-Fi 7: viteze mult îmbunătățite, canale de până la 320MHz și 4K QAM (cu un boost de 240%, care aduce mai aproape de realitate Wi-Fi de 30 Gbps). Tot Wi-Fi 7 este posibil să aducă în casele utilizatorilor și 16 x 16 CMU-MIMO (Coordinated Multi-User, Multiple-Input-Multiple-Output),care va permite transmitere de date simultan, fără niciun fel de latență, îmbunătățind și eficiența rețelei.

Porturi Multi-Gigabit: TP-Link urmărește ca, în următorii zece ani, să susțină nevoia utilizatorilor în ceea ce privește implementarea de porturi multi-gigabit, inclusiv pentru piața consumer. Pentru LAN parties, streaming live sau pentru munca de acasă, porturile multi-gigabit ultra-rapide vor defini eficiența rețelei de acasă.

Locuințe smart, fără fire incomode: odată ce conexiunea Wi-Fi 7 de 30 Gbps va fi disponibilă va revoluționa inclusiv felul în care ne raportăm la echipamentele din casele noastre. Astfel, printr-un simplu QR code, vom putea conecta toate dispozitivele de care este nevoie pentru realizarea setup-ului perfect de gaming sau home entertainment, fără să mai fie nevoie să interconectăm device-uri care utilizează cabluri inestetice.

Evoluția tehnologiei 6G: este foarte probabil ca în următorii zece ani tehnologia 5G să fie adoptată pe scară largă, iar societatea va fi deja pusă în fața standardului 6G. Cercetările în acest domeniu au început deja, iar unele state au lansat deja chiar și echipamente experimentale pentru testarea 6G.

Despre această tehnologie, specialiștii spun că va susține aplicații mult mai complexe decât cele pe care le folosim acum – inclusiv VR, AR, modalități de comunicare instantanee și IoT. Multe dintre dispozitivele smart TP-Link vor suporta tehnologia 6G și vor putea fi utilizate în rețele complexe, cu sute, poate chiar mii de dispozitive conectate.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,