Un serviciu cu inteligență artficială va recunoaște cât timp pierd politicienii pe telefon în timpul ședințelor

Scris de | 7 iulie, 2021
Un serviciu cu inteligență artficială va recunoaște cât timp pierd politicienii pe telefon în timpul ședințelor
foto via @9to5mac.com

Dacă v-ati întrebat de-a lungul timpului, ce se întâmplă în cadrul ședințelor politice și ce contribuție are fiecare politician, acum suntem destul de aproape de a afla adevărul. Un sistem cu inteligența artificială este folosit pentru a măsura cât timp petrec politicienii pe telefoanele lor în timpul dezbaterilor și altor reuniuni guvernamentale televizate.

Dries Depoorter folosește AI pentru a monitoriza videoclipurile de pe YouTube ale ședințelor guvernului. Când începe fluxul, software-ul său folosește inteligența artificială pentru a găsi telefoane în imagini și recunoaște facial politicienii care folosesc dispozitivele.

Videoclipurile parlamentarilor distrași sunt apoi postate pe conturile Twitter și Instagram ale proiectului, pentru reclamă negativă.

Sistemul nu știe cum sunt folosite telefoanele, astfel încât politicienii ar putea face orice, de la luarea de notițe despre întâlnire, verificarea e-mailurilor legate de serviciu până la derularea fluxului de pe Facebook.

Întrucât Depoorter este un artist și dezvoltator cu un accent deosebit pe confidențialitate, Thomas Macaulay al TNW spune că adevăratul obiectiv al proiectului este probabil să atragă atenția asupra riscurilor utilizării greșite a AI pentru supravegherea excesiv de intruzivă.

Acesta ar putea fi modul în care „Flamish Scrollers” își are cel mai puternic impact: creșterea gradului de conștientizare a fluxului de supraveghere AI – și a necesității de a-l reduce. Când parlamentarii devin ținte, ar putea fi mai dornici să reglementeze armele.

Etichete: , , ,

Sursa: AI measures how much time politicians spend on their phones during debates