Tehnologia Mini LED va veni pe iPad Pro de 11 inci și MacBooks anul viitor

Scris de | 12 iulie, 2021
Tehnologia Mini LED va veni pe iPad Pro de 11 inci și MacBooks anul viitor
foto via @australiannewsreview.com

Cel mai recent iPad Pro a fost lăudat pentru superbul său ecran Mini LED, dar este disponibil doar pe modelul mai scump de 12,9 inci. Conform unui nou raport, Apple urmează să lanseze anul viitor o versiune Mini LED a tabletei sale de 11 inci, când va adăuga și tehnologia la cele mai recente MacBook-uri.

La evenimentul său din aprilie Spring Loaded, Apple a confirmat zvonuri de lungă durată conform cărora următorul iPad Pro va include tehnologia Mini LED și cipul M1. Tableta mai mare, de 12,9 inci, are același ecran Liquid Retina XDR găsit în ProDisplay XDR de 5.000 de dolari pentru Mac Pro. Display-ul tactil cu 10.000 Mini LED are 2.596 de zone de estompare locală, luminozitate de 1.000 de nits cu 1.600 de nits de vârf și un raport de contrast milion-la-unu.

Într-o notă adresată investitorilor (prin intermediul AppleInsider), renumiții analiști Apple, Ming-Chi Kuo, au declarat că Display-ul Liquid Retina va ajunge până la iPad-ul de 11 inch anul viitor. „Prezicem că noile produse echipate cu display-uri Mini LED în 2022 includ iPad Pro de 11 inci și 12,9 inci”, scrie Kuo.

Analistul consideră că Apple va împinge tehnologia de afișare pe o serie de dispozitive. Kuo a spus că MacBook Pro cu LED-uri de 14 inci și 16 inci va intra în producția de masă în al treilea trimestru al anului 2021, iar un MacBook Air reproiectat cu un display Liquid Retina XDR va ajunge în 2022. Producția de mini LED-uri a fost în spatele constrângerilor de aprovizionare pentru iPad Pro de 12,9 inci înainte de lansare și are încă un timp de livrare de 2 până la 3 săptămâni când este comandat de pe site-ul Apple, în timp ce modelul de 11 inci este listat cu un timp de livrare de 3 până la 5 zile. Sperăm că problemele vor fi rezolvate până la intrarea în producție a mai multor dispozitive Apple Mini LED.

Etichete: , , , ,

Sursa: Analyst: Mini LED tech will come to the 11-inch iPad Pro, MacBooks next year