Studiu OPPO: monitorizarea stării de sănătate i-a ajutat pe români să depășească anxietatea pandemiei

Scris de | 15 iulie, 2021
Studiu OPPO: monitorizarea stării de sănătate i-a ajutat pe români să depășească anxietatea pandemiei

Oppo a anunțat rezultatele unui studiu care arată contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemie în rândul românilor.

Potrivit acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.Studiul arată că 52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen.

Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au oferit atenție sporită în acest context.

55% dintre respondenții studiului realizat de Oppo au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietate, comparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitate sprijin în tehnologie.

Mai mult, după cum evidențiază același studiu realizat de Oppo, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Oppo Band

Compania a prezentat de asemenea, în cadrul unui eveniment, fitness band-ul său denumit Oppo Band. Acesta este un accesoriu care dispune de funcția de monitorizare continuă a saturației de oxigen (SpO2) chiar și în timpul somnului. În același timp, Oppo Band este dotat cu un ecran AMOLED de 1,1 inci și poate monitoriza până la 12 moduri de antrenament fizic.

Etichete: , , , ,