Top 5: Cele mai bune smartwatch-uri (aprilie 2021)

Scris de | 2 aprilie, 2021
Top 5: Cele mai bune smartwatch-uri (aprilie 2021)
foto via @ubergizmo.com

În ultimul an, au „ajuns” pe mâna mea o mulțime de smartwatch-uri, scumpe sau ieftine, de la branduri mai cunoscute sau mai puțin cunoscute. Am decis să aleg cinci dintre ele pentru acest top, cele cu care am avut cea mai bună experiență de utilizare și care mi s-au părut de asemenea cele mai competente în această categorie de produse.

Înainte să începem însă, câteva mențiuni: Garmin, Suunto și alte branduri celebre pentru smartwatch-urile lor realizate pentru atleți mai mult sau mai puțin profesioniști nu se vor regăsi aici, deoarece consider că acestea reprezintă o categorie separată, mult mai selectă și cu un public care cere mult mai mult de la un smartwatch decât o face majoritatea dintre noi, consumatorii „generali”. De asemenea, aici nu avem neapărat un top de la 5 la 1 (deși voi specifica destul de clar care este favoritul meu), ci mai degrabă o trecere în revistă a celor mai bune smartwatch-uri cu care m-am jucat la un moment dat în ultima perioadă. Și evident, este subiectiv 🙂 .

Oppo Watch

Oppo Watch este un entry foarte interesant în acest top din mai multe puncte de vedere, deoarece ar putea foarte ușor să urce sau să coboare câteva poziții. Asta pentru că experiența mea cu Oppo Watch nu este foarte lungă, însă ceea ce am văzut pot spune că mi-a plăcut și m-a făcut să îmi doresc mai mult. Are un design elegant, vine cu Wear OS și un display AMOLED foarte bun, de 1,91 inci și, pentru o companie care abia a intrat în segmentul de smartwatch-uri, aș zice că Oppo poate fi destul de mândră de ce a realizat.

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei e oarecum la polul opus față de Oppo în acest segment: are o experiență de câțiva ani deja și câteva produse bine primite, iar Watch GT 2 Pro s-a vrut a fi încununarea eforturilor făcute de producător în ceea ce privește smartwatch-urile. Și într-adevăr a fost, Watch GT 2 Pro fiind un device elegant, bine construit, cu acel șasiu din titan și spate de ceramică care arată bine și este și foarte rezistent. Plusul său cel mai mare rămâne autonomia, acolo unde niciun alt dispozitiv din listă nu îl poate bate.

Samsung Galaxy Watch 3

Galaxy Watch 3 de la Samsung este urmașul uneia dintre cele mai de succes game de smartwatch-uri și nu prea avea cum să lipsească de pe o astfel de listă. Colegul meu Claudiu a subliniat în review-ul său design-ul elegant și ecranul Super AMOLED, însă ceea ce mi-a plăcut mie cel mai mult la acest ceas este marginea sa rotativă, care face ca navigarea prin meniu să fie o adevărată plăcere. Nu de puține ori m-am trezit jucându-mă cu acea margine atunci când am testat acest ceas, care aduce în prim-plan un element pe care mulți parcă l-au uitat: technology can be fun.

Apple Watch Series 5/6

Nu puteam să fac un astfel de top fără să includ regele incontestabil al smartwatch-urilor, în materie de vânzări, anume Apple Watch. Că e Series 5 sau 6, e mai puțin relevant – știi deja ce îți oferă un Apple Watch, iar pentru marea majoritate a celor care se află în ecosistemul iOS, aceasta e singura soluție pe care o iau în calcul. Și nu prea ai cum să îi condamni, ținând cont că Apple Watch este cu siguranță unul dintre cele mai complete smartwatch-uri pe care le poți avea oferind un pachet complet, de la o monitorizare corectă a exercițiilor până la acel binecunoscut Fall Detection, care continuă să salveze vieți de la implementarea sa.

Fitbit Sense

Probabil cea mai controversată alegere, însă pentru mine nu exista un alt concurent pentru prima poziție. Sense a primit review-uri mixte în general, dar eu îl consider în continuare ca fiind cel mai apropiat lucru de un smartwatch perfect. Repet, pentru mine, fiindcă există o temă destul de comună cu celelalte 4 smartwatch-uri din top: toate sunt destul de mari, iar eu prefer un ceas cu dimensiuni mai reduse, însă care să își păstreze același aspect elegant, iar design-ul unui ceas, indiferent cât de bună și spectaculoasă este tehnologia din spatele său, contează destul de mult pentru unii utilizatori. Fitbit Sense mi se pare că face asta perfect, iar combinația sa de feature-uri de sănătate foarte utile cu una dintre cele mai bune aplicații pentru un smartwatch (care merită un review separat) face ca acesta să fie ceasul meu preferat, la momentul scrierii articolului.

Etichete: , , , , , , , , , ,